Kongress

Hela helgen blir det debatter, omröstningar och korridorsnack när Sveriges största gayorganisation RFSL håller kongress i Piteå. Men det blir även kulturinslag, fester och ett miniseminarium om situationen i Murmansk och i Minsk.




Kongressen startar 17.25 på fredagskvällen med invigningstal av Kultur- och kyrkominister Marita Ulvskog, Luleå stifts biskop Rune Backlund, socialnämndens ordförande i Piteå Maj-Britt Lindström och avgående RFSL-ordföranden Anders Selin.
Dessutom blir det ett kulturporgram med Anna-Lotta Larsson, popstjärnan från Murmansk Ruslan ”Sanders” Moroz och den nya gayhjälten Kjell-Henry Dahlberg (ni vet Vasakronan).
På fredagskväll är det kongressfest i Polstjärnans lokaler med Kjell-Henry som värd och Dj Emil (Piteå).
Lördagens kongressförhandlingar har som största frågeställning om transpersoners rättigheter skall skrivas in i RFSLs stadgar under ”ändamålsparagrafen”.




På kvällen blir det sedan fest i kongressområdet Pite havsbads kasino. Stå-upp artisten Kerstin Bäck och Ruslan Moroz med dansarna Candy Men uppträder och så spelar Emil musik igen.
Totalt räknas 200 personer komma till kongressen och nya ordförande kommer med all sannolikhet att bli örebroaren Sören Andersson.



http://www.rfsl.se/pitea/kongress.html

Publicerad: 2001-03-16 01:00:00