Shopping

Visca Pisca drivs av Gerhard Blum, Helen Fhors och Yvonne Smedberg. En liten affär i hörnet Rosenlundsgatan och Hornsgatan snett mitt emot Häcktet.
Entrén är välkomnande lila och väl därinne doftar det rökelse och man slås av allt skönt kitsch och får en omedelbar lust att botanisera.




Och du hittar snabbt någon som intresserar dig – tvålar med mans respektive kvinnopar, fula ord eller gulltuff attityd. Här finns tvålpumpar med budskap som ”Dyke”, ”Dog Lover” eller ”Queer”, ordmagneter där du kan sätta ihop alla möjliga kombinationer på ekivokt eller homo-tema.
Klippdockor hittar du som plockas ihop till en galadruga eller het läderbög. Och så finns rökelser, vackra ljus, religiöst och UFO-kitsch…




Mest fantastiskt är de gigantiska ”kristall”-kronorna i plast!
Gör din shoppingrunda på Söder – ta Clark’s Case (utsedd till årets butik 1999 av QX läsare), Maskulin (med underkläder för herrar och DragKings), Läderverkstan (med allt från läderbyxor, sexleksaker till piercing-ringar) och så Visca Pisca i ett svep och din plånbok är underbart tom!
Har du kvar några kronor så kan du ju hoppa in på någon av gaybarerna i kvarteren. Förslagsvis gör du din shoppingrunda en onsdag då såväl Häcktet som Cosmo Bar på Tonic öppet. Missa inte heller de många espresso-barerna som öppnat på Hornsgatan!
Se QX.se guiden för öppettider.

http://www.qx.se/guide/event.php?id=850

Källa: Visca Pisca

Publicerad: 2001-03-25 18:00:00