Läder

Hela Berlins gayscen välkomnar i påsk läderbögar från alla Europas hörn. Lädergruppen BLF samlar på sin hemsida ihop hela helgen program. Nå nästan i alla fall. Snax Clubs aktiviteter finns inte med. Men om det nu råkar vara en eller annan konflikt mellan olika arrangörer lär det knappast beröra en turist.
Första aktiviteten under läderhelgen är den 12 april då Berliner Gay Biker arrangerar en MC-utfärd klockan 10.00 på morgonen. Saknar du läder eller gummikläder för helgens festande så blir det klockan 12.00 samma dag kaffe och kaka på affären Mr B. Och frampå kvällen börjar de första festerna. BLF har välkomstfest på New Action i stadsdelen Schöneberg och på natten är det fest på Scheune i samma område. Fistar gör man på Quälgeist och uppstartsfest är det även på Crisco.

Sen fortsätter helgen i samma stil med träffar för fistare, gummikillar, björnar, läderherrar och allt vad nu läderscenen innehåller.
Noteras bör att det i den tyska läderscenen – som på de felsta håll i Europa – numera är mer än välkommet med sneakers, eller gympadojjor. Och tillhörande sportkläder. Så den som retar upp sig på dylika skodon på SLM behöver inte tro att dresscoden förfallit även i Berlin.

På lördag är det skinhead-träff ”M8s & Ska” på Scheune och samma kväll blir det ett arrangemang kallat ”Feed the Poor”. Läderbögar som samlas i protest mot den växande fattigdomen i Tyskland. Pengar som samlas in vid aktionen går till ett projekt som ger stöd till HIV-positiva i deras hemmiljö.

Sista festen i BLF-programmet är ”Good Bye Berlin” på måndagskvällen på Crisco. Och så blir det softat hela tisdagen.
Alla barer i Schöneberg, där lädercentrum á la BLF ligger, har naturligtvis speciella arrangemang för helgen.

Snax/Lab.oratory samlar en yngre publik där rakade huvuden såväl som rockers-hår blandas i en stor sörja. Och vi talar sörja!
Torsdagskvällen går på temat ”Full Contact, sneakers, sports, fit for fuck”. På fredag är det ”Fausthouse, anal deep throat”. Lördag är Snax Club-kvällen med Dj Mikky B.Aroma på ett av golven och Boris Wolle på det andra. Tung dans, vild dresscode och vilda grabbar utan hämningar.
På söndagen blir det gummiklubben Nass som håller i festen och ingen kommer in utan gummikläder!
Fett, svettigt och fruktat kåta tillställningar, det är en korrekt sammanfattning av Snax/Lab.oratory.

Gå in på BLFs hemsida och se hela Schöneberg-programmet.
BLFs hemsida och se hela Schöneberg-programmet
Länken nedan leder till Snax/Lab.oratory.

Pockar det på? Fixa flygbiljett och hotell nu – du är redan sent ute!

http://www.lab-oratory.de

Publicerad: 2001-04-05 20:28:11