Hur känner du att det går i slutspurten?
– Alldeles utmärkt. Mycket att göra, men det rullar på.

Vad gör du sista dagarna?
– Eftersom vi inte får hjälp med distribution av valsedlar, som de etablerade partierna, så blir det mycket sånt. Men vi har jättemånga duktiga aktivister som hjälper till.

Ni kampanjar främst genom nätet. Har Barack Obamas metoder varit en förebild?
– Förebild och förebild, vi har jobbat så hela tiden. Men Obama visade att det funkade, och vi har väl visat samma sak, men i mindre skala.

Du är en av de få flator som är med. Hur känner du inför hur situationen ser ut för HBT-personer i andra EU-regioner, som Baltikum och Polen?
– Personligen tycker jag att det ska vara mycket hårdare regler mot diskriminering i EU. Att landet respekterar individers integritet ska vara ett grundkrav.

Hur ska du förändra det om du kommer till parlamentet?
– Våra frågor är fridat privatliv, delad kultur och fri kunskap. Den personliga integriteten finns inbakad i alla de frågorna.

Enligt en undersökning från 19 maj hade Piratpartiet stöds 5,4%. Det skulle räcka för att skicka en person till Bryssel, troligtvis toppkandidaten Christian Engström (tidigare fp), till Bryssel.
– Om vi bara får en mandat är det helt rätt person att skicka, säger Anna Troberg. Men undersökningar görs främst i det fasta telefonnätet. Vår målgrupp är yngre och har oftast bara mobiltelefon. Så vi siktar på att kunna skicka tre personer.

Vad har du för känslor på måndag morgon?
– Ja, det beror ju på. Förhoppningsvis firar jag fortfarande att jag kommit till Bryssel.

Piratpartiet på Tema Regnbågspolitik
annatroberg.com/