Båtresa

På påskdagen klockan sex lämnade Dancing Queen/Rosella Stadsgården med dryga 800 flator, bögar, transor, heteron. Gladast av alla var gänget av hammafruar från Edsberg som är stamgäster på Kinks & Queens. Vanliga hederliga småbarnsmammor som smiter ifrån sina barn och karlar och festar loss rejält med homona.
Det var en påstagligt yngre publik jämfört med höstresan. Under ledning av Mark Levengood och Henrik Johnsson, för att inte tala om Rosellas egen Krister.
På påskdagsaftonen var det middag i skift och i buffén slogs fjollor av alla kön och slag om att drick det vin och den öl som ingick. Att resa med en Finlandsbåt anser ganska många vara liktydigt med att supa järnet. Efter middagen var det dags för Cunigunda med vänner att uppträda i stora rummet. Fullsatt och hög stämning. DJ Emil såg till att få det fyllda dansgolvet i gungning. Och han lyckades! I fören höll StarGayte till med Dj Stavros. Regnbågsrummet tog över en av de mindre barerna och spelade en fruktat skön dansant house. Just så publikmässigt glatt och mixat som ett Regnbågsrum skall vara.
Under bildäck och maskinrum finns det lilla diskoteket där först DJ Pamela och sedan Johan spelade hård house. Där dansades det till 09 på morgonen. Inte en tröja var torr!




Lite blåsigt var det i morse så de bakfulla vaknade upp till en gungande båt – väl inne i Stockholms Skärgård, och ungefär lagom till brunchen la sig dock vågorna. Efter Taxfree-shoppande (en nödvändighet trots att priserna inte är speciellt låga) var det ”Drug bingo” under lending av Cunigundornas ”mammor”. Alla var med och det märktes att många spelade bingo för första gången i sitt liv. Flera lyckliga bingo-ropare fick snopet vända tillbaks utan priser eftersom de inte riktigt fattat skillnaden på vågrät och lodrät rad.

Tredje gången gillt brukar man säga och nu är detta en god tradition. Blandningen av folk vad gäller åldrar och bostadsort gör det till en fruktat kul upplevelse (att det finns så många godingar runt om i landet hade jag ingen aning om!). Och som vanligt inget bråk och knappast någon antydan till heterofylla. Helt enkelt en angenäm och social partyresa för de som står ut på Finlandfärjor.
Vi ses nästa färd!



































http://www.loveboat.nu

Publicerad: 2001-04-16 18:29:51