Homopolitik

President Bush och republikanerna kritiserades hårt av den amerikanska gayrörelsen för dess inställning till homofrågor.
Nu är det de såkallade ”Pro-Family”-grupperna som rasar mot att flera öppet homosexuella arbetar inom administrationen.
Stephen E. Herbits har kontrakterats av försvarsminister Donald H. Rumsfeld för att arbeta med att screena civila som söker jobb till försvarsdepartementet. Herbits arbetade på konsultbasis redan under Clintons administration.
Det som rör upp känslorna extra mycket är att Hebits konsultföretag gett bidrag till det demokratiska partiets valkampanj i höstas och att den öppet lesbiska före detta militären Margaret Cammermeyer fått bidrag till sin valkampanj till Kongressen 1998. Även om Herbits inte gett några bidrag till det republikanska partiet har dock enskilda kandidater fått stöd, något som inte imponerar på de högerkristna grupperna.

Lika uppretade har de blivit av att Scott Evertz, ledare för gayrepublikanerna i Wisconsin, utsetts att leda Bush-administrationens AIDS-arbete. Den katolske Evertz har tidigare varit aktiv i anti-abortgrupper och katolska aids-organisationer.

Bill Clintons tid anställdes totalt 150 öppet homosexuella inom olika delar av administrationen.

http://www.washtimes.com/national/default-200141322926.htm

Källa: Washington Times

Publicerad: 2001-04-17 13:03:44