Årets sexigaste

1 (ny) Charlotte Permell (programledare Mitt i Naturen)
När Charlottes namn nämndes var det som att dra fram jokern i leken. Hela juryn enades på en sekund i ett unisont JAAA! Ingen kan som hon få oss att falla i trans över ejderns matvanor och langurernas levnadsvillkor. Vi går gärna på tigerspaning vilken dag som helst, i trygg förvissning om att Charlotte kommer att hålla oss hårt i handen… Charlotte är pålitlig och trygg, men samtidigt lite lagom spännande och hemlighetsfull. Ett slags Garbomystik vilar över hennes sätt att förstå sig på alla djur hon möter på sina resor jorden runt. Hennes naturliga skönhet får oss lätt på fall och hennes självsäkra framtoning blandad med en stor portion charm gör Mitt i Naturen till veckans tevehöjdpunkt!
Mesta sexfaktor: Helly Hansen och khaki!





2 (ny) Nina Solomin, författare, skribent
En nykomlig som vi blir riktigt impade av. Det krävs nog både mod och ödmjukhet för att lyckas skriva en bok om de chassidiska judarna i Williamsburg, New York. Hennes pillimariska leende gör oss nyfikna och bodde hon inte i Jerusalem så skulle vi ha hälsat på för länge sen.
Mesta sexfaktor: Litterära kvinnor lockar alltid.





3 (ny) Ann-Sofie Olofsson, såpaskådis
Butchattityden lyser igenom och vi kan bara hoppas att rollen som bi-tjejen Sarah Lindefors i Vita Lögner gav henne mersmak. Att Sara har lite av Gina Gershons putläppar och sexiga utstrålning gör att hon intar en självklar bronsplats på listan.
Mesta sexfaktor: En snygg kostym på den här tjejen och man piper av lycka!

4 (ny) Anna Lindberg, simhoppare
Det är något visst med muskliga kvinnor. Speciellt när de vågar hoppa från högsta höjden på trampolinen. Hennes fenomenala framgångar gör oss stumma av beundran och vi följer andäktigt Annas fortsatta karriär. Ska hon nå samma höjder som sin mor tro?
Mesta sexfaktor: Baddräkt och bakåtslickat hår.





5 (6) Marika Lagerkrantz, skådespelare
Hon får oss att dagdrömma om den där lite halvstränga skolfröken vi hyste ömma känslor för som barn. Har spelat tuff och cool, men nu har vi även fått se en annan sida av henne. Marika är vacker, sofistikerad och sexig och gör sin roll som nyförälskad i Gossip förträffligt väl. Vi är svårt avis på Helena Bergström!
Mesta sexfaktor: Förförisk…

6 (ny) Neneh Cherry, sångerska
Att hon är ”raw like sushi” vet vi sen tidigare och i väntan på nya plattan från denna ursnygga brud får vi hålla tillgodo med hennes gästspel på andra artisters låtar. Neneh verkar tuff och mjuk på samma gång. Hon har en röst värdig en gudinna och när hon sjunger ”it’s a woman’s world”, ja, då tror vi på henne.
Mesta sexfaktor: Vi längtar efter dig!





7 (1) Alexandra Rapaport, skådespelare
Förra årets vinnare kliver ner ett par steg men är fortfarande med i leken. Mångfacetterade Alexandra är snart aktuell i Fredrik Lindström-filmen Känd från TV. Att hon spelat Elektra på teaterscen är ursexigt och vi känner fortfarande att den här tjejen kan gå hur långt som helst!
Mesta sexfaktor: Vild & vacker!





8 (ny) Lisa Miskovsky, sångerska
Norrlandstjej som tar klivet från svenska landslaget i snowboard till att skriva gitarrock låter för bra för att vara sant. Debutsingeln Driving One of Your Cars snurrar ofta i stereon och i slutet av april kom hela plattan. Lisa kombinerar skejtarlooken med en aning flärd och massa rock’n roll.
Mesta sexfaktor: Lisa kan få låna bilen när hon vill!

9 (12) Madeleine Bernadotte, Prinsessa
Vi gillar fortfarande Sveriges mesta prinsessa som efter avklarad student dock ska lämna landet för sydligare breddgrader. Tydligen är det studier i inredning som lockar och självklart skulle vi gärna anförtro Madde uppdraget att piffa upp våra vardagsrum.
Mesta sexfaktor: Prinsessa på vift!





10 (ny) Sissela Kyle, skådespelare
Att humor är sexigt konstaterade vi ju redan förra året och i år har vi skrattat allra mest när Sissela visat sig på scen. Hennes version av Eva Dahlgren kommer nog att gå till historien som världens absolut roligaste parodi – till och med Eva själv skrattade!
Mesta sexfaktor: Vi kan inte få nog av Sissela!





11 (ny) Linda Skugge, skribent, författare
Vassare penna än Lindas blir svår att hitta. Vi älskar ’på-pricken-krönikorna’ i Expressen och fascineras av hennes svartmålade blick. Hon har ett drag av svåråtkomlighet och en viss garbodistans som gör oss nyfikna, förundrade och förälskade. Ett Linda-citat förlänger livet!
Mesta sexfaktor: Gothrocker-looken har aldrig varit snyggare!





12 (ny) Lisa Nilsson, sångerska
Grammisvinnande Lisa får oss att glömma vardagens tristess. Hennes glamorösa framtoning a la Barbara Streisand balanseras av hennes jordnära musik. Med Lisa vid sin sida kan man säkert glida omkring i vilken miljö som helst – och vara helrätt.
Mesta sexfaktor: En godnattvisa från Lisa och vi somnar lyckliga.





13 (ny) Melinda Wrede, hip hoper
Aaah! Äntligen en riktigt tuff brud som sticker ut i den ganska likformiga svenska hiphop-eliten. Attityd som känns äkta och varje andetag är på bristningsgränsen fyllt av energi. Liten, blond och iförd baggypants kan hon få den mest inbitna panelhöna att skaka rumpan på dansgolvet.
Mesta sexfaktor: Du ger oss kärlek och respekt!

14 (ny) Sara Sommerfeld, skådespelare
Innan vi hade sett Vingar av Glas saknades det någon i våra liv. Nu vet vi vem det var. Sara är ömtåligt vacker men utstrålar ett slags ’jävlaranamma’. Vi tror att Sara kommer att ha en hel kasse guldbaggar innan hon har fyllt 30. Aldrig har väl så många flator önskat att de var Alexander Skarsgård.
Mesta sexfaktor: Sagolikt vacker.





15 (5) Linna Johansson, skribent, redaktör
Att Bleck-Linna dalar på listan är nog snarare ett tecken på ökad konkurrens än något annat. Ledarkrönikorna i Expressen rör om i den folkhemska intoleransen och egna tidningen Bleck blir bara bättre för varje nummer. Felicity-effekten uteblev när Linna klippte håret – och det är vi naturligtvis glada för.
Mesta sexfaktor: Sveriges sexigaste chefredaktör!





16 (ny) Ann-linn Guillou, redaktör
Att vara pappas flicka brukar ofta innebära att man hamnar i samhällets toppskikt så småningom. Chansen att hon ska göra det känns stor. Vi har höga förväntningar på denna kvinna som idag skriver spännande och engagerade samhällsartiklar på passagen.se.
Mesta sexfaktor: Ann-linn for President!





17 (2) Lena Endre, skådespelare
Säg Lena Endre och de flesta oooar och aaahar av beundran. Det är något speciellt med denna kvinna som aldrig upphör att fascinera oss. Hur mycket vi än ser av henne tycks det aldrig var riktigt nog. Just nu bedårar hon som Drottning Elisabeth i Dramatenpjäsen Maria Stuart.
Mesta sexfaktor: Queen of hearts!





18 (11) Regina Lund, sångerska
Sveriges egen Madonna upphör aldrig att förvåna, förundra och imponera oss. Regina gör alltid som hon själv vill, ingen kan köra med henne – framförallt inte skvallerpressen. Hon är
dessutom den enda anledningen att se filmen Livet är en Schlager.
Mesta sexfaktor: Regina regerar!





19 (19) Annika Lantz, radioprofil
Vi saknar hennes ljuva stämma i radion men ser fram emot att både se och höra hennes i den egna tv-talkshowen som kör igång i sommar! Vi älskar fortfarande hennes rappa käft som kan ta ner vem som helst på en behagligt jordnära nivå, även mulligt mansgrisiga journalister!
Mesta sexfaktor: Se men inte röra.





20 (ny) Tiina Rosenberg, queerteoretiker, forskare
Författaren till den fantastiska boken Byxbegär är en riktig hjältinna. Hennes respektingivande framtoning gör oss lätt knäsvaga. Tiina är en reslig kvinna och bredvid henne känner vi oss lagom små och söta. För alla som älskar butchar är Tiina en dröm.
Mesta sexfaktor: När Tiina talar lyssnar vi!

Mian Lodalens intervju med segrarinnan Charlotte Permell kan du läsa i tidningen QX. Se länken nedan för information om var du hittar QX eller hur du prenumererar på tidningen.

http://www.qx.se/info

Publicerad: 2001-04-30 03:00:00