Peter G Gustafson blev ”Gay”-bonden med hela svenska folket när han 2008 var med i TV4-programmet Bonde söker Fru. Nu är han aktuell med ett nytt musikalbum, Karma, där överskottet går till välgörande ändamål. Skivan släpps på Mums Mums Records, där klubbprofilen Petter Wallenberg är producent och på lördag hålls ett releasekalas på Södra Teatern.
Med på skivan finns låter ”Bara en pojke” som släpptes som video redan våren 2014 i regi av konstnären Makode Linde. Låten handlar sexuella övergrepp mot barn. Det välgörande ändamålet som Peter G Gustafson nu vill stötta genom att ge ut ett album där den låten finns med, är organisationen Atsub, ”anhöriga till sexuellt utnyttjade barn”.
– Min goda vän Ulrich Bermsjö uppmanade mig att skriva ner mina känslor och göra musik av dem, berättar han i ett pressmeddelande i samband med releasen.
– Det har varit flera tunga år, men idag är jag så tacksam för att jag tagit tag i detta. Det har hjälpt mig att till slut hitta en underbar person att dela mitt liv med. Nu ser jag framemot allt vad livet har att ge. Det handlar om att kämpa för det man tror på. Förhoppningsvis kan det här albumet hjälpa andra i samma sits att våga berätta.