Homohat

Totalt arresterades 55 män som var på theQueen Boat den 10 maj. Efter att tagits till polisstationen har de 55 männen förhörts i två dagar, uppger Cairo Times. Männen riskerar fängelsestraff upp till fem år.
Enligt ögonvittnen skall tio civilklädda poliser ha deltagit i razzian. Den genomfördes en torsdagskväll då the Queen Boat har ”gaykväll”. Båtens ägare Mamdouh Eleiwa berättar för Cario Times att två män, en ”kirurg” och en ”professor vid Kario Universitets medicinska fakultet” fick örfilar av poliserna som även kränkte dem genom att använda nedsättande ord för homosexuella.
Ingen av de utländska medborgare som var på båten blev arresterade. Inte heller båtens ägare har arresterats eller står anklagade för något brott.
Polisen uppger till egyptisk media att de anklagade ”praktiserade depraverade ritualer och arrangerade en fest där de praktiserade gruppsex och abnorma aktiviteter.”
De 55 männen anklagas officiellt för att vara medlemmar i en satanssekt och det är enligt en religiös lag som männen nu sitter anhållna. Egypten saknar lagförbud mot homosexuella aktiviteter och bedömare i Egypten tror att polisen hittat på svepskäl för att arrestera männen.

http://www.cairotimes.com/

Källa: Cairo Times

Publicerad: 2001-05-16 19:47:15