Karriärslut

Vid 26 års ålder lägger han sin filmkarrär på hyllan och börjar i stället att utbilda sig hos sitt produktionsbolag Bel Ami. Han ska lära sig att hantera datorer för att kunna ägna sig åt videofilmning, filmklippning, redigering, digital efterbearbetning med mera.
– Cover boys spelas in i USA och blir min sista film, bekräftar Paulik för den tyska bögtidningen Queer.
– Jag lär mig just nu hur man umgås med datorer och gör Internetsidor och då kan jag ju inte samtidigt stå framför kameran. Jag tror att det är rätta tidpunkten att göra det nu, säger han.
Han förblir alltså trogen produktionsbolaget Bel Ami, där alla hans filmer gjorts.
– Jag trivs bra och känner mig hemma där. De andra grabbarna och hela firman är som en stor familj för mig och jag vill inte arbeta någon annanstans. Jag känner alla kameramän, alla regissörer, alla medarbetare. Det är en fantastisk atmosfär där, vi har mycket kul tillsammans.

Parallellt med datautbildningen på Bel Ami pluggar Johan Paulik handel och ekonomi på universitetet i hemstaden Bratislava där han ska ta en Master of Bachelors Arts-examen.
Han besökte nyligen Tyskland för att göra reklam för sitt nya bildalbum och alla videofilmer, som nu släpps i Europa efter att tidigare enbart funnits exklusivt i USA. Han ska också låta göra ett avtryck av sina ädlaste delar för en Johan Paulik-dildo, som snart kommer ut i handeln.
Johan Paulik, som egentligen heter Daniel i förnamn, upptäcktes efter järnridåns fall när många porrfilmsproducenter riktade sina blickar mot de forna öststaterna. Det var obruten mark – och här fanns massor av snygga killar, oförstörda och ofördärvade av det skadliga livet i väst och dessutom billiga att engagera. I Slovakien, som tidigare ingick i Tjeckoslovakien, fanns den då 18-årige Paulik, vars gröna ögon och öppna leende snabbt blev ett begrepp för ungdom, skönhet och oskuld.

Anledningen till att hans filmer fram tills nu bara fanns att köpa i USA berodde på att han ville skona sina nära och kära.
-Jag var bara 18 år och ville inte att min mamma och pappa och mina vänner skulle få veta att jag tjänade mina pengar inom gayporrindustrin. Till mina föräldrar sa jag att jag av och till jobbade som modell . Det funkade bra ett tag. Men ganska snart så blev mina filmer allt mer omtyckta och de första kopiorna började dyka upp i Slovakien. På något sätt fick mina föräldrar till slut veta vad jag verkligen höll på med och det blev en chock för dem. Min mamma är fortfarande inte särskilt lycklig över vad jag gör, men accepterar det. Mina systrar, däremot, gillar det, de är mina största filmfans! Så nu finns det inte längre någon anledning till något hemlighetsmakeri.

Johan Paulik flyttade hemifrån för några månader sedan och bor i en trerummare i Bratislava.
-Alla tror att jag måste vara väldigt rik, men det är jag inte. OK, för slovakiska förhållanden är jag miljonär eftersom jag har egen lägenhet, en bil och motorcykel. Men det är också allt.
Han berättar att han bor ensam tillsammans med sin labrador Max efter att nyligen ha avslutat ett långvarigt förhållande med en flickvän. Men visst finns det några objekt som han spanat in, och kanske är någon av dem personen med stort P som han skulle vilja vara tillsammans med. Man eller kvinna?
-Det avslöjar jag inte, skrattar han.

Läs vad QX.se tyckte om senaste Johan-boken från Bruno Gmünder Verlag.

http://www.queer.de

Källa: Queer

Publicerad: 2001-05-20 18:00:00