Serier

Albumet är fylld med spydiga kommentarer och bithiga repliker och som det inte vore nog med det – det har fantastiska illustrationer från pärm till pärm också. Jenny har levt i hundra år och man undrar om det finns någon seriemördare eller megalomanisk typ som hon inte har träffat under sin levnads tid? Mark Millar står för manus och han berättar engagerande om Jenny Sparks hundraåriga liv. Mark Millar är en utomordentlig skribent som skriver superhjälteserier för den stöddiga South Park- generationen.

Albumet börjar med en desperat Jenny Sparks försöker rekrytera The Doctor, en heroinmissbrukande man med gudalika krafter, till superhjältegruppen Authority.
Eftersom The Doctor hatar sina krafter och är fylld med fobier som scenskräck och torgskräck vill han inte var med och leka. Istället pumpar han sig full med heroin.
Jenny är inte en kvinna som ger upp i första taget och hon är inte rädd för att ta drastiska beslut! Därför skjuter hon skallen av sig och hennes hjärnsubstans skvätter på väggarna – allt för att tvinga The Doctor att börja använda sina krafter…

I kapitel två får vi veta hur det gick till när Jenny träffade bögduon Midnighter och Apollo. Jenny sitter och konverserar med en mycket orolig engelsk prinsessa, ökänd för att ha sex med sina livvakter och för att hon nyligen skilt sig från sin make prinsen.
Var försiktig! Snart kommer de att komma på ett sätt att göra sig av med dig, säger Jenny och tittar på den förklädda prinsessan.
Medan de sitter och utväxlar konspirationsteorier ser Jenny en superskurk och hon bestämmer sig
för att följa efter.
Samtidigt svävar Apollo hundra meter över ett flygfält och i sin hand bär han en fet general.
Tala om vart barnen var på väg eller så sprider jag ut dig över östra strandlinjen, säger Apollo
Några världsledare ska ha lite trevligt och offra några små söta barn för att garantera sin makt, säger generalen.

Apollo släpper generalen och han faller snabbt mot marken. Apollo ser honom falla och säger:
– Ibland önskar jag att det fanns ett helvete. Det är den slagkraftiga duon Apollo och Midnighter som skall rädda barnen skall Jenny Spark kunna rädda dem?

Jenny Sparks The Secret History of the Authority består av en miniserie på fem avsnitt samlat i ett Album. I varje kapitel tar vi del av hur det var första gången som Jenny träffade de olika hjältarna som senare skulle bilda Authority. Albumet är klart läsvärt med fantastiskt manus av Mark Millar och fantastiska teckningar av John McCrea!

Jenny Sparks The Secret History of the Authority finns till exempel på Alvglans bokhandel på Folkungagatan i Stockholm som också har postorderservice.

Läs mer om the Authority här på QX.se
Dynamisk gayduo i The Authority
Nytt album med gayhjältarna Apollo och Midnighter.

http://www.alvglans.se

Källa: Köp på Alvglans

Publicerad: 2001-05-19 19:59:43