Världspremiär

Trots hysterin efter biljetter till Madonnas turné fanns det platser kvar till Palau Sant Jordi-stadion i Barcelona i går kväll.
Det har varit fullt Madonna-drag på gayklubbarna under veckan. Förfester, efterfester, avec och tema-kvällar. Bögar och flator från världens alla hörn hade pilgrimsfärdat till Barcelona för att se Madonnas första turné på 8 år. Palau Sant Jordi-stadion är vackert belägen på ett berg strax utanför citykärnan. Och det var en religiös upplevelse att vallfärda tillsammans med 22 000 fans för att se den heliga Madonna uppe på berget.
På utsatt tid klev en kilt-försedd Madonna ut på scenen (blir kiltarna de nya cowboyhattarna på Tip Top?!) i öppningsnumret Drowned world/Substitute for love. En förvånansvärt avskalad inledning – utan vare sig dansare eller pang pang och händer i skrevet…
Sedan plockade Madde fram elgitarren och öste sig genom låtar som Candy Perfume Girl, Beautiful Stranger och Ray of Light för att sedan ta oss på en resa genom ett dataanimerat Japan (Frozen, Nobody´s perfect, Sky fits heaven), dammiga cowboy-öknar (Don’t tell me, I deserve it och Oh, dear Daddy, en egen Dolly-inspirerad cowboy-visa) och ett litet tapas-bord av Madonnas latino-hits (Evita/Don´t cry for me, Secret, La isla Bonita och en bejublad spansk version av What it feels like for a girl). Hela härligheten avslutades med en rejäl discodans-explosion – en tung och uppdaterad Holiday och en guldkonfetti-beströdd, 7 minuter lång Music.

Bäst:
En flygande Madonna i Sky fits heaven – Cirkus Cirkör goes dataspel!

Sämst:
Cowboy-versionen av Human Nature där Madonna försöker återskapa videons koreografi med lassosnören blir bara platt fall.

Mest forvånande:
Att mellansnacket sträckte sig till ”Hola Barcelona” och att det inte var ett enda extranummer!

Mest Jubel:
När Gipsy Kings-versionen av La Isla Bonita gästades av flamencokungen Jaquin Cortes.

Flest tändare i publiken:
Gone från senaste albumet var en kollektiv hjärtekrossare och måste bli nästa singel!

Mest glädjande:
Att vår egen favorit-tant tydligen investerat i en sångpedagog som kan sitt jobb för bättre än så här hon aldrig låtit.

Bögigast:
Tangodansande bögpar i Evita-numret. Vackert!

Publicerad: 2001-06-10 13:56:11