Pride

Hej Lars, jag har hört att du fått det åtråvärda uppdraget att designa årets DogTag?
– Ja, det stämmer. Jag känner mig otroligt smickrad.
Tvekade du innan du tackade ja?
– Nej, absolut inte. Jag funderade mer på hur det skulle lösa sig rent praktiskt och vem som skulle ha kontakt med leverantörer och så, men reklambyrån Ogilvy har hjälpt mig mycket med såna grejer.
Kan du beskriva den för de som ännu inte sett den?
– Det är ett läderband som är 3 cm brett med ett parti med 30 cm strass. Så har jag plockat ut stenar som bildar Pride 2001. Det står lite diskret men kollar man noga så ser man vad det står. Så kan man bära det på olika sätt – som ett tajt halsband eller så kan man knyta det runt armen, handleden eller midjan.

Det låter lite som SLM goes dragshow?
– Ja, man kan säga att det är en kombination av hela gayrörelsen. Och så känns läder och strass rätt i tiden.
Hur tänkte du när du skulle ta fram den?
– Själva materialen kom rätt snabbt. Men jag visste att jag ville göra det lite friare så att man kunde bära det på olika sätt. Jag skissade en del och tyckte det var bra att texten ”Pride 2001” var lite diskret. Dels känns det mer spännande då och så kan man ju även bära det efter att festivalen är över.
Den skiljer sig rätt rejält från de tidigare tagsen?
– Jo, jag ville att det skulle vara nåt annorlunda. Och så kommer den att paketeras på ett annorlunda sätt. Med bilder på hur man kan bära det.

Jag tycker den ser dyr ut, var det svårt att få budgeten att räcka?
– Ja, det är det alltid när jag jobbar. Jag vill ju alltid ha det dyraste materialet. Men vi har jagat sponsorer och så.
Vad pysslar du annars med när du inte gör DogTags?
– Just nu jobbar med Lena Philipssons show som sätts upp på Börsen i höst. Det blir mycket glitter och glamour!

Ser du fram lite extra mot Pride i år?
– Ja, det gör jag verkligen. Jag ska vara hel-ledig. Jag har aldrig varit i PridePark tidigare men i år tänker jag passa på att se allt!
Vem skulle du helst vilja se på scenen i Parken i år?
– Jag tycker det lät så kul med alla gamla schlagerstjärnor som var med på Schlagerkvällen förra året så det vill jag inte missa. Så vore det kul om Lena Philipsson kom och sjöng Dansa i neon eller nåt.

Hinner du få nån semester i sommar då?
– Ja, kors i taket! Jag ska faktiskt vara ledig 5 veckor i rad! Det har jag inte varit sedan jag gick i skolan. Jag har bokat in en resa till Milano sedan tänkte jag vara lite spontan och boka nåt i sista stund. Jag älskar Stockholm så jag kan mycket väl tänka mig att vara ledig och upptäcka nya ställen i stan!

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2001-06-23 03:00:00