Pride

Årets Stockholm Pride ser ut att bli den största succén någonsin. I alla fall om man räknar antalet förbeställda DogTags och ser ”laguppställningen” av de artister som ska stå på scenen i Pride Park. Eller vad sägs om Schlagervinnarna Friends, Barbados-Magnus, Antique, Sahara Hotnights, Camilla Brinck, Addis Black Widow, Alcazar och Army of Lovers…
Invigningen blir en enda stor stjärnkavalkad. Förutom att Friends, Barbados-Magnus, Sahara Hotnights och Antique uppträder kommer även Nanne Grönwall, Wallmans salonger och Rent-ensemblen att inta scenen under invigningskvällen.

Några konferencierer var ännu inte klara men förhandlingar pågår med några mycket intressanta personer. Vem som får den åtråvärda uppgiften att hålla invigningstalet i år är inte klart ännu.
Under torsdagen blir det enligt tradition schlager i kvadrat med hjälp av Christer Björkman och Henrik Johnsson. Förra årets mycket uppskattade artistkavalkad där lite mer bortglömda schlagerartister avlöste varandra i en lång och härlig historielektion i schlagers kommer att få sin uppföljare i år. Och enligt vissa rykten kommer ingen att bli besviken i år heller. Räkna med mycket folk och allsång i parken under torsdagen.

Fredagen får även den sin uppföljare från förra året då landets alla dragqueens samsas om scenen på WigStockholm. 12 timmar Dragshow-race med uppträdanden och nya shower av de mest eftertraktade dragshowgrupperna. Förra året var det Babettes, Magnus, AKOs och RuHarriets show som rev ner mest jubel i parken. I år är de tillbaka med en helt ny uppvisning. Hemlighetsmakeriet är stort!
Under lördagen öppnar Parken något senare för att vänta in paraden som har sin avslutning i Tantolunden. Förra året uppstod ett mindre kaos då glada festivalfirare inte kom in i Parken eftersom både DogTags och dagspass var slutsålda. I år är det risk för samma sak! Så se till att du har inträdesbiljett redan innan Paraden börjar! Räkna inte med att kunna köpa den i PridePark!
Avslutningenskvällen består av musik, musik, musik. Artisterna kommer att avlösa varandra på scenen. Nana D’Aquini, Camilla Brinck och Emma Nilsdotter är klara för avslutningen. Dessutom är det klart att QX egna favoriter Addis Black Widow kommer att uppträda under kvällen.
Men det stora dragplåstret i år är Army of Lovers som gör en exklusiv spelning på Pride. Snacka om att det kommer att bli feststämning i Parken när Army radar upp hits som Crucified, Give my life och senaste Let the sunshine in?!
Ytterligare artister är på gång.
Nytt för i år är att det även ska finnas en lite mindre scen i PridePark. Den skall presenteras av Posithiva gruppen och populära Sven von Essen (från TV3 dokusåpa Baren) har lovat att hjälpa till med artister och uppträdanden.
De restauranger som i år kommer att finnas i PridePark är Mandus, Side Track, Chokladkoppen och Djur-gårdsterrassen/Torget som delar utrymme med Spisa hos Göken/Helena

Nytillkomna artister sedan tidningen QX pressläggning är ska-musikerna Vagina Grande, Adeva, Susie Päivärinta, Celeda och Jennie Löfgren.

Stockholm Pride pågår mellan den 1-5 augusti i
Tantolunden i Stockholm. Din DogTag köper du enklast via www.wannago.se

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2001-06-24 03:00:00