Serier

I albumet ”Flash” får fjollmachot och superhjälten Piper trösta Linda Park när hennes make försvunnit i tiden. Hon är fru till världens snabbaste man Wally WestThe Flash. Han är hjälten som är så snabb att han lätt kommer upp i hastigheter snabbare än tanken. Sin superkraft får han genom ”Hastighetskällan” som ligger bortom ljusets hastighet. Där han nu är fången.

Efter att ha stridit med den megalomaniska superskurken Savitar dras Wally West den äkta Flash in i Hastighetskällan. Samtidigt som en annan Flash John Fox dyker upp hemma hos reportern Linda Park! Hon är helt förtvivlad och söker tröst hos sin snygga och snälla bögpolare Piper.

Efter att ha irrat runt i Hastighetskällan en lång tid märker Wally en öppning och springer ut. Väl utanför ser han att det gått tusentals år. Wally West är så långt in i framtiden att årtalen snarare än årtal liknar telefonnummer. Wally West möts av ett samhälle av halvfärdiga byggnader där man dyrkar honom som en gud.
Varför är alla människorna så tankspridda med så osannolikt korta intressesfärer? Jo, för att de beter sig som Wally West. Även om han är rastlös som få, så är sekunder som år för honom. Det är skälet till att han överhuvudtaget får saker och ting gjorda medan latoxarna inte ens kan stava till superhastighet!
Dags för Wally West att fixa upp saker och ting. För när allt är packat och klart äntligen kunna ta sig hem till sin älskade fru. Men Wally får allt svårare att ta sig hem. Något har förstört hans livlina – kärleksbandet till Linda Park.

I nutiden försöker John Fox, en Flash från framtiden, att sno Linda från Wally. Han lurar henne att tro att hennes älskade Wally West är död. Linda blir helt förtvivlad av sorg och bryter bandet med Wally eftersom hon tror att han är död. Det är nu Piper tröstar Linda Park. Men han är inte ensam. Fox vill gärna trösta han med – och erbjuder en axel att gråta på. Och mer, mycket mer!
Fast vem är den mystiskt kyliga superskurken Chillblaine som hotar att starta en ny istid? Och är det verkligen han som är faran eller lurar den riktiga faran någon annanstans? Vem ska stoppa skurkarna nu när Wally är försvunnen? Linda Park kanske?

Samlingsalbumet ”Flash – Race Against Time” samlar nummer 112 till 118 av den amerikanska serietidningen ”Flash”. ”Race Against Time” är som att läsa Vecko Revyn späckat med ultraaction. Det är en riktigt bra sommarläsning för hängmattan. Manus är skrivet av Mark Waid. I USA skriver han den utomordentligt braiga supertidningen ”JLA” med bland annat Batman och Superman. ”Race Against time” går att köpa via Alvglans bokhandel förhandsbeställ via [email protected]. De har postorder så det är bara att köpa via nätet. Bor du i Stockholm kan du åka till ljuvliga Södermalm och gå in i affären som ligger på Folkkungagatan 84.

http://www.alvglans.se

Källa: Alvglans bokhandel

Publicerad: 2001-06-30 12:00:00