Sommarkamp

Idag presenterade Grön Ungdoms två språkrör Gustav Fridolin och Zaida Catalán en sommarkampanj för att tillåta homosexuella att prövas för adoptioner. Udden i deras kampanjaffischer är riktad mot Socialstyrelsen och BRIS. Kampanjen pågår till och med Stockholm Pride.

-Vi är nära att nå mål nu, för två år sedan skrattade man åt oss som sa att homosexuell adoptionsrätt snart var här, nu har kärlekens kraft sprungit om inskränktheten. Det enda orosmolnet är de konservativa krafter
som mobiliserat, att tunga remissinstanser som socialstyrelsen och BRIS har sagt nej till att låta homosexuella prövas som adoptionsföräldrar är ett tecken på dålig verklighetsförankring, säger spårkrören i ett uttalande.





På affischen med cigg-paketet står:
Socialstyrelsen tycker inte att homosexuella ska kunna prövas för adoption!

Tiotusentals av världens barn lever under vidriga förhållanden. I flera länder finns inte tillräckligt med mat till barnhemsbarn. Små flickor lämnas att dö i Kina. Ofta är barnens enda chans att leva som småtjuvar med hot från
dödspatruller eller att prostituera sig. Runt om på planeten – även i vår rika del – finns barn som aldrig får någon som tar hand om dem.
Homosexuell kärlek skadar barns hälsa påstår Socialstyrelsen. Om de får bestämma ska dessa barn hindras från att bli adopterade av bögar eller flator.
Grön Ungdom har en annan syn än Socialstyrelsen. Vi tror på homosexuellas rätt att bli prövade som adoptionsföräldrar, för barnens bästa.

Och på den med mans/kvinnomärket står:

BRIS tycker inte att homosexuella ska kunna prövas för adoption!

Tiotusentals av världens barn lever under vidriga
förhållanden. I flera länder finns inte tillräckligt med mat till barnhemsbarn. Små flickor lämnas att dö i Kina. Ofta är barnens enda chans att leva som småtjuvar med hot från
dödspatruller eller att prostituera sig. Runt om på planeten – även i vår rika del – finns barn som aldrig får någon som tar hand om dem.

BRIS påstår att barn inte kan få det bra med homosexuella föräldrar,som om barn med två mammor eller två pappor som älskar dem skulle må sämre än barn utan någon som älskar dem.
Grön Ungdom har en annan syn än BRIS. Vi tror på homosexuellas rätt att bli prövade som adoptionsföräldrar, för barnens bästa.

http://www.gu.mp.se

Källa: Grön Ungdom

Publicerad: 2001-07-20 19:25:18