Pride

Med en grandios final av house-divorna Adeva och Celeda avslutades Wigstockholm 2001 i PridePark i år. Vinnare av titeln Miss Pride 2001 blev Isac ”Tolly” Kremer.
– Jag är otroligt överraskad och glad, sade Tolly efteråt. Jag var på väg att gå hem när jag hörde mitt namn ropas upp på scenen. Så det var bara att gå upp och hämta kronan från Babette och blommor av Christer Lindarw.
– Men något firande i natt hinner inte Tolly med.
– Jag har lovat att bygga Torgets paradvagn imorgon så jag får vänta med firandet till imorgon kväll, sade Tolly och trippade iväg med tiaran på huvudet.

Kvällens storheter blev utan tvekan Johnny Logan och house-divorna Adeva och Celeda och de två drugorna på besök från New Yorks Wigstock – som presenterade två gala-druganummer.
Dagen har varit fylld av fantastiska uppträdanden på scenen – men även de som ”var hellre än bra” och så Lola som bara Lola kan vara!

Kvällen blev mot slutet rörigare än normalt under Stockholm Pride. En person arresterades utanför PridePark. Enligt ögonvittnen QX.se talat med blev personen illa tilltyglad av två poliser. Poliser i Pride Park meddelar dock att personen oprovocerat spottat en av poliserna i ansiktet och sedan gjort våldsamt motstånd.

Imorgon kl 23.00 efter avslutningsgalan signerar Army of Lovers sin nya skiva i QX-tältet i PridePark.

QX.se minglade under dagen och visar här bilder av Pekka Koskenvoima och Jon Voss.










































































Publicerad: 2001-08-04 00:18:33