Pride

Mermaid Pride hålls den 18-19 augusti i Köpenhamn. Huvudattraktionen blir naturligtvis paraden som börjar 14.00 på Borgmestervangen och går till Rådhuspladsen. I paraden har de flesta gayställen i stan egna vagnar med musik och i annonserna inbjuds alla att dansa med bakom vagnen.
På Rådhuspladsen blir det parkfest med Ramona Macho, vinnare av förra årets Frøken Verden, Karin Norrinder, Grand Prix Show och så flera överraskningsgäster. Två homopriser delas ut till de som gjort något bar respektive dåligt.
Efter parkfesten kan du ta dig till Haeven, Kellern eller Sebastian för att äta en Pride-middag. Och som officiellt Pride-fest hålls på Den Grå Hal i Christiania ”Mermaniac” – en fest sponsrad av bland annat QX och med DJs Dimitri från Cosy och Mantra-festerna, Christian och Alexis. Det blir två backrooms, ett för män och ett för kvinnor, chillout lounge, lesbisk lekstuga och så blir det skumbad så det är bra att ta med handduk!
På stan är det samma kväll Pride-fest på Pan Club med 65 kronors entré och halva priset med Mermaid Pride-kortet. Haeven utlovar roligaste människorna och Cosy Bar bjuder alla Drag Queens på Champagne.
På Centralhjørnet blir det DragShow med ”The Funny Vons” och självklart är det öppet på alla andra ställen också. SLM däremot kan man säga skiter i det hela och ordnar Scat-Night på lördagskvällen!
På söndagen blir det Pride-brunch på Sebastian, Heaven och Kelleren. Och de andra morgonbarerna har naturligtvis öppet.
Mermad Pride avslutas med gudstjänst i Christians Kirke i Christianshavn. Tre präster håller i mässan och Homokoret sjunger.

Med Mermaid Pride-kortet, ett slags DogTag, får du rabattkuponger motsvarande ca 700 danska kronor. Kortet i sig kostar endast 125 danska kronor och kan köpas på de större gayställena i Köpenhamn.

http://www.mermaidpride.dk

Publicerad: 2001-08-10 01:00:00