Serier

De unika superhjältarna i Authority räddar världen på sitt eget exklusiva och kaxiga sätt. De har en rakbladsvass tunga och manglar skurkar i rasande fart. Helt emot andra hjältar som arresterar sina fiender. Fast Authority Gruppen med böghjältarna Midnighter och Apollo är inte den samma längre. Efter att gruppen stoppat en diktators ockupation i Sydostasien förfasar sig den amerikanska regeringen över att Authority lägger sig i politik, istället för att nöja sig med att stoppa simpla väskryckare. Därför skickar de sin exekutionsbetjänt Seth för att massakrera hjältarna. Jack Hawksmoor, Engineer, Apollo och Midnighter och de andra möter sin baneman och dör.

Strax innan massmordet softar hjältarna helt ovetande och tar det lugnt i sitt flygande högkvarter. Gruppens ledare Jack Hawksmor blir intervjuad och säger att inget land kan känna sig säker på att inte få påhälsning av gruppen. Inte ens USA kan känna sig säker! I ett annat hörn av ”carriern” bråkar Midnighter med sin kille Apollo. Tidigare under kvällen hade Apollo stått och pratat med en kändis på en klubb medan Midnighter fått stå alldeles ensam som en idiot i ett hörn. Medan de grälar hälsar de på en tjej som jobbar som pizzabud. Plötsligt exploderar hon och rummet fylls med äckligt grönt slem och ut ur hennes vagina dyker ett monster upp och hela helvetet brakar loss.

Monstret heter Seth och ger sig ut på styckturné runt Authoritybasen. Han dödar hela gruppen plus journalisterna. Och en vecka senare dyker ett nytt team upp. Seth skickades av de som lagt ut 20 biljoner dollar i kampanjpengar för att få en idiot från Texas vald till president. De ansåg att gruppen inte längre uppträdde enligt deras önskemål. Den gamla Authority bestod av kaxiga skitstövlar fulla med bitchiga kommentarer men med hjärtat på det rätta stället. Mark Millar och Frank Quitely lämnar tidningen med stor stil och slaktar hela gruppen. Kanske för att de inte litar på att det nya kreativa teamet ska ge hjältarna rättvisa? Manusförfattaren Tom Peyer och tecknaren Dustin Nguyen skapar nu ett eget och nytt Authority.

Den nya gruppen består av hjältar som har blivit utvalda genom en fokusgrupp. Ledaren heter The Colonel. Fast den nya gruppen är inte alls så foglig och heteronormativ som de uppger sig att vara. När de hittar de tusentals flyktingar från Sydostasien som flyttat in i ”The Carrier” upptäcker de att de flesta är döda. Colonel ger order att gruppen ska dumpa flyktingarna överbord – även de som lever. Efter att en massa skrikande människor dumpas bänkar sig gruppen i soffan för att se sig själva på TV. Den nya Apollo Teuton gråter och snörvlar som en bebis.
Jag är ju med på TV, säger han.

Snart kommer ett samtal från G7-länderna. De rika länderna blir plötsligt fattiga och u-länderna blomstrar. Den nya Authority tvingas ut i världen för att kämpa ett klasskrig. Fast först måste de ju bli frälsta i direktsändning av Chaplain Action, He-Man of the Cloth! Innan Last Call som är den nya Midnighter ska lämna kyrkan tar prästen tag i honom.
– Om du vill kan du alltid lätta ditt hjärta hos mig, säger prästen. Teuton och Last Call har tagit Apollo och Midnighters plats och alla tar för givet att de är ett bögpar. Last Call hävdar dock gång på gång att han faktiskt har en flickvän, ”FLICKvän”. Han kämpar hårt för att övertyga folk om sin läggning och påminner om en självförnekande ”straight acting” bög.

På Authorithys flygande högkvarter The Carrier skriker och gormar Colonel på sina kamrater och bossar med järnhand. Prästen Chaplain Action spöar upp och läxar upp honom. Eftersom han är en ledare ska han ska uppträda som en sådan! Samtidigt som Last Call och Tentuon upptäcker att rymdvarelserna som anfaller jorden egentligen är asförbannade Sydostasien-flyktingar. Desamma som blivit dumpade i en annan veklighet av de nya Athorithy. De är beväpnade till tänderna och kidnappar Last Call som fortsätter att säga till allt och alla att han är straight. Colonel beordrar gruppen att ta sig till den andra verkligheten för att rädda Last Call. Fast går allt som det ska?
Från och med nummer 25 börjar de nya teamet bli varma i kläderna. Fast de når fortfarande inte samma till samma kvalitet som The Authority av Mark Millar och Frank Quitely.
The Authority ges ut av Wildstorm Comics en del av DC Comics. The Authority finns till exempel på Alvglans bokhandel på Folkungagatan i Stockholm som också har postorderservice.

Läs mer om Authority på QX.se
Jenny Sparks om historien bakom The Authority
Dynamisk gayduo i The Authority
Nytt album med gayhjältarna Apollo och Midnighter

http://www.wildstorm.com

Källa: Wildstorm Comics

Publicerad: 2001-08-21 12:41:16