Party

För fjortonde gången hyllas den fransk/amerikanska konstnären Bastille med en fest på SLM i Stockholm.
Festen startades i början av 90-talet av en grupp medlemmar bakom SRMC – Stockholm Rubber Men’s Club. Den blev snabbt populär långt utanför Sveriges gränser och fortfarnade kommer många gäster från hela Europa för att vara med och grisa riktigt rejält.
För det är just vad Bastille handlar om. Hans bilder publicerades för första gången av den då svenska tidningen Toy (numera utgiven i Tyskland efter en sejour i Danmark) och fick en stor beundrar-skara liknande Tom of Finlands. Fast Bastille har aldrig nått utanför just underground-nivån, just för sina motiv som snarare satsar på symbolik och perversiteter än Tom of Finlands mer muskulösa och stilrena karlakarlar.

Bastille-festerna innebär att hela lokalen dekoreras om och görs passande för en riktigt smutsig och grisig fest. Gummi och plast är viktiga delar liksom då och då lera (i år ser det ut att bli en lerhög). Klädstilen går utöver det vanliga SLM genom att som huvudidé ha gummi, smuts, slitet, rakat och perverst. Här passar knappast några ömtåliga läderkläder! Vanliga rena jeans, armykläder eller vita T-shirts accepteras inte heller och tur är väl det!
Bastille-helgen är också den strängaste vad gäller dresscode och fler personer brukar avvisas än de kommer igenom nålsögat. Så chansa inte denna helg – klä er i rätt stil!
Så här definieras dresscoden på SLMs hemsida: Gummi/Rubber/Latex, 100% Läder/Leather, Gris/Pig,
Skitigt skinnhuvud/Dirty skin, Smutsig/Filty, Naken/Naked.

På fredagen är det bar och på lördag spelar Dj Leif. På söndag klockan 15.00 blir det avslutningsbrunch.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=293

Källa: Läs mer om Bastille

Publicerad: 2001-08-22 19:25:29