Kyrkovalet

Komminister Nils-Arne Rehnström gjorde sig känd i homosammanhang redan 1994, då han gick till attack på RFSL för dess säkrare sexkampanjer i samband med Piteå Dansar och ler.
Nu ställer han upp som andranamn vid valet till Kyrkomötet för vänsterpartiet. Som första namn står partiets riksdagsman Eva Zetterberg. Det är första gången vänsterpartiet ställer upp i valet till kyrkomötet.
Piteå Tidning har uppmärksammat det hela och frågat Rehnström om hans syn på homosexualitet idag.
– Som präst i Svenska kyrkan ställer jag naturligtvis upp för äktenskapet; det vore ju väldigt konstigt om jag inte gjorde det, utan tyckte att man kan utöva sexualiteten hur man vill. Äktenskapet mellan man och kvinna har en tydlig förankring i Bibeln, säger han till Piteå Tidning.
Eva Zetterberg säger i samma tidning att ”det hela är konstigt” och menar att Rehnströms syn på homosexualitet är hans personliga åsikter som ”givetvis inte ändrar partiets åsikter”.
Hon understryker att vänsterpartiet i sin kyrkopolitik anser homofrågorna som ”oerhört” viktiga och att man är positiv till kyrklig vigsel, en fråga som blir en viktig fråga för svenska kyrkan de närmsta åren.
Även Birgitta Norling från vänsterpartiet i Norrbotten uttalar sig negativt om Rehnströms syn på homosexualitet och säger sig vara förvånad över Renhströms åsikter.
Vänsterpartisterna menar i Piteå Tidning att det hela uppstått på grund av tidspress, så att man inte hunnit stämma av Rehnströms åsikter innan valsedeln blev fastslagen.
RFSL Piteå älvdal och norra Västerbotten protesterar även mot Rehnströms åsikter, genom sin ordförande Roger Johansson-Antonsson.
Rehnström själv säger i dagens tidning att han inte ändrar sin syn.
– Kanske blir jag utputtad för mina åsikter om sex och samlevnad.

http://www.inorr.se

Källa: Piteå Tidning

Publicerad: 2001-08-25 17:37:41