RFSL vill att allmänheten ska kunna höra av sig till dem om de misstänker att grannen, brorsan eller kompisen är homo-, bi- eller transsexuell. Anledningen är att RFSL vill skicka ut ett rosa kuvert till personer som kan vara HBT. Ett nytt och lite annorlunda grepp kan tyckas. En anonym källa i ledningen på RFSL förklarar:
– Man kanske har sett någon arbetskamrat gå in på en gayklubb eller så kanske man har en killkompis som aldrig missar ett avsnitt av Desperate Housewives, då kan man ringa eller maila oss så skickar vi ut ett rosa kuvert med information om hur det är att vara homo-, bi- eller transsexuell. Är det en kille som förmodas vara bög så skickar vi kanske med en kondom och glidmedel också.
– Dessutom får de erbjudande om att bli medlemmar i RFSL, vi behöver få upp vårt medlemstal, tillägger personen som vill vara anonym tills kampanjen drar igång.
På frågan om han inte tycker att det handlar om outing säger han:
– Äh, vi måste visa vilka de är och låta människor i deras omgivning få veta, jag ser det mer som att vi hjälper dem på traven. Bor man i ett litet samhälle kanske det är svårt att komma ut och då kan ett rosa kuvert vara en liten push, helt enkelt.
Men gör inte det här att allmänheten blir några slags homodetektiver?
– Nej, det tycker jag inte. Tvärtom, de hjälper bara till att få folk att komma ut.
Men man kan ju vara hetero även om man gillar att gå på gayställe och bära märkeskläder, då vill man ju inte ha ett rosa kuvert i brevlådan.
– Men då ska man ta det som en komplimang tycker jag, bögar brukar ju tycka det är kul när någon tror att de är straighta, då kan väl straighta tycka det är kul om någon tror att de är homo.

RFSL hoppas att den rosa kuvertkampanjen ska kunna starta lagom till Stockholm Pride som drar igång den 26 juli.