Terrorattacken

Redan igår kväll kunde QX.se ge de första rapporterna från den amerikanska gaysamhällets reaktion på katastrofen. Frilansjournalisten Rex Wockner ägnade gårdagen åt att ta reda på var New Yorks gay ledarskap befann sig och om några gayorganisationers kontor och personal drabbats – se länken nedan – artikeln kompletteras under dagen med fler vittnesberättelser. Artikeln är på engelska.

På Planet Out rapporteras dessutom att gaykyrkan MCC’s ledare nu uppmanar till gemensam bön.
– Jag ber medlemmar av Metropolitan Community Church och alla människor som tror eller har medkänsla att förena sig med mig bön för de som skadats i denna fruktansvärad attack, liksom för de familjer som förlorat de sina, säger pastor Troy D. Perry fån kyrkans högkvarter i Los Angeles. Flera av MCC-kyrkorna höll öppet igår för gemensam bön.
På Planet Out uppmanas nu landets homo- bi och transsexuella att lämna blod. Allt det blod som nu lämnas i USA undersöks för hiv, hepatit och syfilis.

QX medarbetare och frilansfotograf Pekka Koskenvoima reste igår till New York. Hans plan omdirigerades dock till Kanada. I ett Qruiser-meddelande säger han: ” Själv sitter jag fast i en liten håla i Kanada intill gränsen mot USA …bara några timma med flyg till NY. Hur länge jag blir här vet jag inte. Eftersom vi är krisinkvarterade på skolor, sjukhus och kyrkor så är det svårt att få tag på telefon men hittade det här lilla krypinet på skolan. Maten är ransonerad men livet i behåll”.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=1396

Källa: Gay New York in shock

Publicerad: 2001-09-12 14:41:43