TV

Hur känns det att bli känd i hela Sverige?
– Den här veckan har jag börjat förstå vilken genomslagskraft TV har, och ännu har dom bara sänt vinjetten, svarar Alexander Ervik.
– Jag är medveten om både fördelar och nackdelar att bli så offentlig om man är öppen om sin läggning som jag är.
– Det som är mest positivt med att bli känd i hela Sverige är min ambition att krossa några fördomar om homosexuella. Jag tycker att jag föregår med gott exempel och framstår som en väldigt vanlig kille…det blir som att säga till svenska folket att vara gay ” är inte ett sätt att se ut eller vara, det är ett sätt att leva och älska ”

Vad hoppas du på med din medverkan i Baren?
– Jag tycker det är jättespännande med utmaningen , det är ju trots allt ett spel, jag tror inte att det finns nån av deltagarna som innerst inne kan säga att de inte bryr sig om pengarna…det finns ju självklart med i bakhuvudet. Men samtidigt så hoppas jag att det ska bli en rolig upplevelse…att bo och leva med främmande människor, under dom förutsättningarna, kommer nog att bli nåt man lär sig av för livet.

– Min största ambition dock är att ”bögen” ska bli mer accepterad i svenska hemmen, det kan vara bra att nån som inte sticker ut så mycket får mediautrymme, både för unga killar som har svårt att identifiera sig med de homosexuella som presenteras i media och för de som är fördomsfulla mot oss som grupp och inte har förstått att vi är individer och ser ut och uppför oss precis som dem…på tusen olika sätt.

Reaktion med tanke på att du är första bögen i ”Baren”?
– Jag tror att de medvetet valt att ha med lesbiska, för att den publiken de har inte varit redo för manliga homosexuella än, men i den moderna tid vi lever så tror jag att reaktionen kommer vara stor första veckorna, men lägger sig efter att tv-publiken fått lära känna mig bättre. Jag har alltid smält in i alla sammanhang, och aldrig haft problem med några människor jag träffat, det beror väl på att jag inte är så övertydlig gällande min läggning, de flesta säger till mig att efter man träffat mig några gånger så tänker man inte så mycket på det. Det betyder inte att jag hycklar eller inte står för det jag är, tvärtemot är jag alltid mycket stolt över mitt sätt att leva och för den jag är.
Jag tror att de kommer tycka att min personlighet är övervägande i bedömandet av mig som människa.

– Men det ska bli spännande att se, jag vet ju inte alls vad det är för människor som tittar, men jag hoppas att jag går hem, skrattar Alexander.

Blir det några roliga gayfester?
– Självklart ska jag ordna minst en gayfest under tiden jag är där…om de andra som är med tycker att det är en bra idé…men det är ju känt att vi bögar spenderar mycket pengar vid bardisken så det är nog gynnsamt för barens ekonomi….

– Jag ska göra mitt bästa för att få igenom det och jag är ganska driftig och envis så det ska nog gå bra…

Vad ska du göra om du vinner en miljon?
– Ja, först ska jag ordna en stor fest för mina vänner..där det inte ska finnas några begränsningar gällande antal flaskor på bordet, med flott mat, det förtjänar dom verkligen.

– Sen ska jag faktiskt öppna konton med lite pengar på till mina tre syskon. Jag vill ge dem en annan start än jag själv fick.

– Sen ska jag unna mig att kunna turnera med ett föredrag jag filar på just nu, till så många skolor jag hinner, utan att tänka på vad jag måste ta betalt för att klara räkningarna.
det är vad jag tänker ägna resten av ” mitt ” år åt, oavsett om jag vinner eller inte.
Det är väl det jag ser fram emot mest om jag kammar hem vinsten.

– Så blir det nog nån resa, och ett litet sparkapital som får stå och ränta sig…

http://www.tv3.se

Publicerad: 2001-09-14 14:44:02