Charlize Theron bevisar återigen att både är en av Hollywoods starkaste stjärnor samt en gayikon att räkna med. Efter kamp för gayrättigheter och Oscar för rollen som lesbisk seriemördare i Monster så levererar hon här en bisexuell actionhjältinna av den hårdkokta varianten. Och bisexuell på riktigt där en tuff fransyska prioriteras framför någon karl.

Actionrökaren, som bygger på ett seriealbum, utspelas 1989 precis innan Berlin-muren faller och MI6-agenten Lorraine (Theron) skickas till Berlin för att reda upp en spionhärva som redan tagit livet av hennes älskare. Snygg serietidningsaction med högt tempo där man perfekt fångat 80-talskänslan med neon, graffiti och läckert soundtrack (sällan hade man anat att George Michaels Father Figure skulle passa en våldsam fightscen!).

Theron är fantastisk när hon sparkar röv såväl som poserar i eleganta aftonklänningar och får valfri James Bond att likna en skolpojke i jämförelse. Oavsett inställning till underhållningsvåld så är det svårt att inte bli imponerad av de välkoreograferade slagsmålen. Kanske inte den mest djupodlade rullen i år med aningen för lång speltid och någon twist för mycket. Men varför klaga? När det erbjuds 80-talsläcker serietidningsaction med en kaxig hbtq-hjältinna är det bara ta fram popcornen och luta sig tillbaka.