Dokusåpa

Hur har tiden varit i baren?
– Jättekul. Det har dessutom varit lärorikt på många sätt, svarar Alexander Ervik. Dels har jag fått lära mig ett nytt yrke och en hel del om mig själv. Vad jag fått är en 4 veckors intensivkurs i självkännedom. Dessutom har jag ju fått en del nya vänner…och ett mycket större kontaktnät.
Bästa minnet?
– Det var egentligen när jag röstades ut… hur konstigt det än låter. För först då fick jag betyget på hur uppskattat min vistelse har varit där inne både för deltagare…och för tittare som i efterhand har skrivit och uttryckt att det skulle bli ”tomt” i rutan efter mig.

Och det sämsta minnet?
– Det är nog bråket mellan Jens och Mikael under ett plus och minusmöte.
Efter den händelsen där Jens kallade Mikael ”feta jävla äckel”, blev ingenting som förut.
Dessutom hamnade all konstruktiv kritik från oss andra, som faktiskt var berättigad, i skuggan av Jens personliga påhopp.
– Resultatet blev att vi alla som hade kritik mot Micke förknippades med Jens mobbning. Jag vet idag att det var där som barens martyr skapades och den starka person i heta stolen som Micke blev.

Har du fått reaktioner från gayfolk?
– Ja många. Alla brev och mail som det funnits nån substans i har varit positiva, och jag kände under vistelsen i baren att många hoppades på mig. Den respons som varit negativ har inte varit av någon större vikt, det märks att det klagas för klagandets skull.
– De personerna skulle ha klagat oavsett om jag vunnit eller inte, synd att några redan har förutfattade meningar om mig som person bara för att jag är med i en dokusåpa.
– Personligen tycker jag att alla bögar som syns är bra, fortsätter Alexander. Meningen med att vara med i Baren var att bredda de heterosexuellas syn på homosexuella, visa att visst finns det killar som är fjolliga och mer utmärkande, och i det lägger jag ingen värdering, men det finns också killar som jag som inte har behovet att utmärka sig särskilt mycket.
– Jag har fått hundratals mail från killar som säger att det är skönt att kunna identifiera sig med nån i gayvärlden och då känner jag att jag har lyckats med mitt uppdrag.

Varför tror du att du sattes i stolen?
– Micke är en folkkär tittarfavorit, och den som hade valet att sätta nån på stolen var hans bästa vän inne i baren.
– Jag tror att Dag tog tillfället att köra ut de som hade klarat sig till final och utgjorde ett hot. Den officiella versionen som las fram under direktsändningen håller inte, men Dag ville väl inte ge sken av att vara taktiker så här tidigt i tävlingen, med risk för paktbildningar.

Hur reagerade du på de taskiga kommentarerna från delar av publiken?
– Jag reagerade faktiskt inte alls, det var förväntat. Barens publik och besökare består till stor del av homofober, jag var ju försökskanin det här året som den första bögen i baren.
Men reaktioner betyder ju att man är intressant på ett eller annat sätt.
– Varken bu eller bä hade varit mycket värre.
Jag var ändå med för att skapa en viss reaktion.

Vad gör du framöver som Mr Gay Sweden?
– Så småningom ska jag turnera i skolor med mitt eget komponerade föredrag, som börjar bli klart nu.
– För tillfället lägger jag mycket energi på att söka anslag så att jag kan bekosta det hela.
Sen så ska jag jobba som gästbartender, har kontakt med en nöjeskonsult just nu.
– Sen så får vi ju se vad homosverige vill använda mig till, jag är öppen för förslag 🙂

Vem hoppas du ska vinna baren?
– Jag hoppas att Silvia vinner baren för hon är den enda som har klart för sig vad hon ska använda pengarna till. Jag tycker det är viktigt att ha ett mål när man går in i en sån grej.

Vill du kontakta Alexander så kan du maila honom via denna länk.

http://www.baren.tv3.se

Källa: Baren

Publicerad: 2001-10-16 16:13:32