Teater

Berättelsen är säkert bekant för många som sett filmen med William Hurt och Raul Julia i rollerna som Luis och Valentin eller läst boken av Manuel Puig. De två männen sitter i ett sydamerikanskt fängelse. Den ene är dömd för sina politiska åsikter och den andra för sin homosexualitet. De kommer från två helt olika världar och är till en början ganska fientligt inställda till varandra. Men efter hand förändras deras förhållande och för att fördriva tiden börjar de berätta handlingen i olika filmer för varandra. Efter en tid blir dessa berättelser annorlunda och börjar handla om deras egna liv istället. Snart delar de varandras djupaste hemligheter och attraktionen männen emellan blir mer och mer påtaglig. Dramat tar en explosiv vändning då männens känslor tar sig fysiska former och gränsen mellan vänskap och kärlek blir diffus.

I rollerna som Luis och Valentin ser vi Emil Almén och Daniel Johansson. För regin står Daniel Nilsson. TEATER2 är en nystartad fri teatergrupp med sin bas i Stockholm vars medlemmar är nyutexaminerade från Skara skolscen.

Spindelkvinnans kyss har premiär den 19 oktober på Spegelteatern, Björngårdsgatan 3. T-bana Mariatorget. Föreställningen spelas tom 4 november.

http://come.to/teater2

Källa: Teater 2

Publicerad: 2001-10-17 12:00:00