Mr Leather

Varje år väljs en Mr Leather Europe då läderbögarnas samarbetsorganisation ECMC träffas. I år var det i Stuttgart som ECMC höll sitt årsmöte och vinnare av den prestigefyllda titeln blev Maurizio Albanese från Varese i Italien. Han representerade läderklubben MLVC (Veneto) och LC Rom
– Jag var oerhört nervös, berättar han, och jag blev väldigt stolt och lycklig över att vinna för nu representerar jag inte bara Italien, utan hela Europa.
Mauizio lever idag ensam och berättar att han haft en tuff tid med sin familj. Hans far avled när han var 16 år och varken hans två bröder och två systrar eller hans mamma accepterar att han är homosexuell.
– Jag har en mycket dålig kontakt med dem, säger han. Men trots detta är jag stolt över den jag är.
Att vara stolt över den man är är det budskap som Maurizio vill sprida som Mr Leather Europe. Trots att han inte tror att Italien kommer inför homoäktenskap eller på andra sätt förbättra den lagliga situationen för homosexuella så behöver man inte gå under jord för det, säger han.
– Det fantastiska med lädervärlden är att det är som en familj, säger han. Vi växer upp tillsammans och hjälper varandra att förbättra vår situation och stärka vår livsstil.
Maurizio har växt upp i ett land där läderkulturen är en ny företeelse inom gayvärlden. Själv kom han i kontakt med den genom sina besök i Amsterdam. Där träffade han en man som han blev blixtförälskad i.
– Jag träffade honom klockan fyra på eftermiddagen i en grönsaksaffär, han bjöd in mig på middag och så levde vi tillsammans i sju år, säger han och medger att han är mycket romantisk.
– Vi behöver alla en kram eller en puss vare sig vi är gay eller straight, säger han. Och jag tycker att man skall visa alla respekt, även främlingar.

Mannen i Amsterdam var amerikan, så Maurizio följde med dit och utbildade sig i engelska. På fritiden blev det turnerande mellan läderbarerna.
– Så fort jag kommer in på en läderbar, möter killarna i läder och känner doften blir jag oerhört lycklig, förklarar han. Och det räcker att se, man behöver inte ha sex för att det skall kännas bra.
Efter att relationen tog slut återvände han till Italien och till den lilla lugna staden Varese. Han arbetar idag dels som engelsklärare, dels som gym-tränare och så på en export och importfirma som handlar med modekläder.

Stockholm blev första anhalten på hans turné runt i Europas läderklubbar. Han valde Stockholm för sin kontakt med SLM Stockholms ordförande Hans-Kristian Folkvord och Mr Leather Europe 1998 Peter Wallace. Och, berättar han, eftersom han gillar långa blonda män!
– Jag känner mig direkt hemma här, konstaterar han och lovar återkomma snart.
På lördagskvällen serverade han på SLM tillsammans med Peter Wallace, som vann titeln för SLM-Oslo och Dario van der Lündin-Videla som blev Mr Leather Europe 1996 respresenterande SLM Stockholm. Och i en fullsatt klubblokal kunde man se att Maurizio trivdes bland läderbögarna i nord.

Att Italien numera är en het plats för läderbögar, utlovar han och tipsar svenskar att besöka den nya och allt tuffare läderscenen i hans hemland. Framförallt rekommenderar han läder- och fetishkvällarna på Trap i Brescia.
Den 23-27 maj 2002 går tävlingen International Mr Leather av stapeln i Chicago. Tidigare har två européer lyckats vinna titeln, så vi får hålla tummarna för att Europa ännu en gång kan vinna.

http://www.slm.a.se

Källa: SLM-Stockholm

Publicerad: 2001-10-28 15:47:21