GayGames

Nästa år arrangeras Gay Games i Sydney. Staden rustar trots att de första väl optimistiska kalkylerna har fått skruvas ned allt eftersom.
Den franskspråkiga staden har under en längre tid och med entusiastiskt stöd av såväl stadens som delstatens olika myndigheter bedrivit en intensiv kampanj för att locka gayturism och för att få arrangera Gay Games.
Den 25 oktober togs så beslutet vid ett möte i Sydafrika. Mot sig hade man Atlanta, Chicago och Los Angeles.
Montréals team hade en övergripande kunskap och förståelse för vad som krävs för att göra Gay Games framgångsrikt, kommenterade Gay Games-federationens Gene Dermody.

– Vi är överlyckliga och ärade, sa den öppet homosexuelle Olympiska guldmedaljören Mark Tewksbury, medlem i Montréal 2006-kommittén. ”Montréal… kommer stå värd för ett spektakulärt Gay Games och kommer att bära dess värderingar om deltagande, inkluderande och att göra sitt personliga bästa alla åren fram till 2006.

Två avgörande orsaker till att Montréal och inte någon av de tre städerna i USA vann, var den svagare kanadensiska dollarn, som gör turism billigare och att USA fortfarande förbjuder hiv-positiva turister att komma in i landet.

http://www.montreal2006.org/

Publicerad: 2001-10-30 18:11:04