WAD

Flera tusentals personer fick information och möjlighet till samtal under World Aids Day i Kungsträdgården i Stockholm.
En rad organisationer hade samlats för att genomföra det största arrangemanget någonsin.
Svenska Röda Korsets ordförande Christina Magnuson höll tal från Kungsträdgårdens scen bakom 1 700 ljus till minne av de som avlidit i sviterna av aids.




Cege Hedén delade ut RFSLs Aidsfonds pris till RFHPs ordförande Ann-Christin Skoglund. Priset fick hon som en positiv förebild för landets HIV-positiva. Ann-Christin arbetar som polis och har fått kämpa för att få respekt på jobbet.
RFHP gick även under dagen ut med en debattartikel, där man krävde att forskningen kring hur smittsamma hiv-positiva som äter bromsmediciner är. RFHP menar att den tydligt minskade smittsamheten måste få konsekvenser för nuvarande smittskyddslagar.




Just diskussionerna om hur regeringen kommer agera kring förändringen av smittskyddslagen diskuterades person till person under dagen.
Oro finns för att regeringen inte kommer genomföra förändringar utan endast nöjer sig med att avskaffa bastuklubbslagen.

Dagen avslutades med en ljusmarsch och en samling i S:t Jacobs kyrka. Därefter var det Öppet Hus på Posithiva Gruppen och hos SLM. På läderklubben kom över 200 gäster och hela entrén gick till Läkare utan gränser och Hospiceverksamheten på Maria Regina.

Publicerad: 2001-12-03 15:23:21