Idag är QX lila för att visa sitt stöd för unga homo- bisexuella och transpersoner som känner sig ensamma och utsatta. Unga som är oroade för att berätta för föräldrar, för vänner, i skolan, på fritidsgården eller i idrottsföreningen.
Unga som känner hopplöshet och som bär mörka tankar om att livet är för hårt att leva.
QX färgas idag lila för att berätta det vi vet, eftersom vi varit där du är nu, att det blir bättre!
Även om det är hårt och tufft idag, även om du inte känner att du orkar, även om du tror, eller tror att du vet, att dina föräldrar, syskon, släktingar eller dina kompisar inte kommer acceptera, så vet vi att det blir bättre.
Vi vet att du kommer möta människor som älskar dig, människor som välkomnar dig och som ser allt det du är, inte dömer dig efter vem du älskar. Att även om du blir mobbad och även om du är rädd för att bli mobbad, så kommer det att blir bättre!

Lila oktober är ett initiativ som tagits i Sverige av Micke Kazarnowicz. Idag har över 100 000 personer sagt på Facebook att de kommer bära något lila den 27 oktober för att uppmärksamma att många unga hbt-personer mår dåligt. Och därigenom berätta att det blir bättre och att det finns många som älskar dig för den du är!
Lila Oktober på Facebook

Lila oktober är inspirerad av kampanjen It Gets Better i USA, som startades i oktober som en reaktion på att många unga hbt-personer på kort tid tagit sitt liv efter att ha utsatts för mobbing.
Här nedan är några av de tusentals videos som lagts ut på You Tube för att sprida budskapet om att det blir bättre!

Barack Obama

Lala & Ciara

Joel Madden

Chris Colfer

Adam Lambert

Patricia Racette och Beth Clayton

Hillary Clinton

Kathy Griffin

Jesse Tyler Ferguson och Eric Stonestreet från Modern Family

deafecho.com

Biskop Gene Robinson

Just be Fabolous

Se fler videos på
itgetsbetterproject.com