Jultid

Vill du se den populära manskören Hellmans Drengar gäller det att ha tur.
Den 12 december kommer de till Hellmans Café hos RFSL i Majorna. Dit säljs inga biljetter i förköp så är du ute i god tid kan du fira Lucia med dem.
Till deras egna konserter den 7 och 8 december i Universitetets aula är det dock lite svårare om du inte hunnit skaffa biljett.
900 stycken har redan sålts och enda möjligheten att få höra deras julsånger, är att ställa dig i kö och hoppas på återbud.
– Vi är överväldigade över det gensvar vi mött inför våra traditionella julkonserter, säger Gus Kaage från Hellmans Drengar. Särskilt när man betänker att biljetterna bara sålts genom enskilda körmedlemmar.
De 43 sångarna i manskören Hellmans Drengar laddar inför kända och okända julvisor hämtade från jordens alla hörn. Rachmaninov, Disney, gregorianska och ukrainska sånger står bland annat på programmet.
Gästartister är den nybildade dubbelkvartetten Clara Vokalensemble och pianisten Mattias Alkman.
Kören har funnits i 7 år och är nära knuten till Göteborgs gayscen utan att enbart ha gay medlemmar. Så här lyder porgramförklaringen:
”Kören är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. Syftet är att medvetet motverka den isolering som sociala normer och riter bygger upp mellan män, oavsett sexuell läggning, etnicitet och annat. Kören arbetar mot kvinnoförtryck, homofobi och våld.”

http://www.hellmansdrengar.nu

Källa: Hellmans Drengar

Publicerad: 2001-12-05 20:44:54