Resa

Nu till helgen besöker den tredje gruppen av amerikanska gaytidningsjournalister, opinionsbildare och gayresearrangörer Stockholm efter en inbjudan av Stockholm Information Service. Det är fortsättningen på den satsning som turistnäringen i Stockholm gör för att locka hit amerikanska gayresenärer. Förutom studieresorna hit till oss har broschyrer distribuerats som bilagor i gaytidningar, man har annonserat och medverkat vid resemässor. Resultatet har hittills visat sig i form av ett stort antal tidningsartiklar, flera gruppresor med gayturister och naturligtvis enskilt resande som är svårare att definiera och märka.

I den grupp som dyker upp till helgen ingår bland andra journalister från de stora amerikanska gaytidningarna OUT och ADVOCATE. På programmet står konst- och designutställningar, museer, Nobelprisets stadshus, luciakonsert på Globen, traditionellt julbord och naturligtvis en rejäl barrunda på alla nya och gamla gayklubbar som vuxit upp i Stockholm de senaste åren. Gruppen bor på anrika Grand Hotel.

Satsningen är ett samarbete mellan Stockholm Information Service, Turistrådet, Köpenhamns turistorganisation Wonderful Copenhagen, SAS och Gaystockholm som här representeras av Nicke Johansson.

Publicerad: 2001-12-13 12:43:20