Party/Friluft

Många tror att man måste åka skidor för att åka till Åre, inte då, byn kan erbjuda många andra aktiviteter: Skotersafari, hundspann, isklättring… Shoppa kan du göra i (de ofta dyra) butikerna runt torget.
I Åre tar man emot bokningar och det förväntas blir lika många besökare som i fjol, cirka 700. Anna Lindstedt, ansvarig för Åre Gaydays, berättar mer.
– Just nu har vi lika många bokningar som vid samma tid förra året. Dessutom har förfrågningarna från utlandet ökat. Bland annat från gayresebyråer både i Tyskland och USA.
Läser man igenom helgens program finns endast en aktivitet speciellt för tjejer, Pumas afterski. Enligt Anna är det inte tänkt att bli fler.
– Tanken har varit att vi inte ska dela upp det.
Ett varningens finger vill vi höja då man spridit ut afterski och fester på lite väl många barer. Vi vill ju inte leta efter våra gayvänner. Åre är litet men gaygästerna lär inte vara i majoritet denna helg. Hur har man tänkt? Vi frågar Anna igen.
– Vi gör så för att kunna tillfredställa olika smaker.
I fjol försvann gaypubliken i mängden på Bygget. Är inte risken ännu större i år med fyra olika fester samma kväll?
– Nyfikenheten var stor hos den straighta publiken. Många kom dit för att titta, men förhoppningsvis har det värsta intresset lagt sig.

Saker du inte får missa:
• Gaytrain, tåg mellan Stockholm och Åre, skön känsla att susa fram i ett vintervitt Sverige medan dansgolvet fylls av flator och bögar. Förra året var det helt klart det roligaste under hela helgen. I år kommer dessutom Stockholm Pride att att bjuda tågresenärerna (på vägen upp till Åre) på underhållning i form av sommarens succéshowgruppen Afrodite. Det vill säga Kayo, Blossom Tainton och Gladys Del Pilar. Afrodites show heter Disco-devotion. (Torsdag och söndag)
• Tjejafterski med Puma på mysiga Tottebo (Fredag)
• Schlagerkväll på Tottebo, roligaste kvällen förra året. (Fredag)
• QX och Cunigunda-partaj på Bygget. Bygget är stort och stelt men med bra dj’s kan det börja gunga. (Fredag)
• Stockholm Pride ordnar After Ski med showtjejerna Afrodite och Krizz Deelight på Werséns. (Fredag)
• After ski på Dippan. Gamla anrika Hotell Diplomat har en sån mysig bar (Lördag).
• Sylvester och Sylvia bjuder till fest på Bygget. I fjol var det en seg start på deras fest men sen tog det fart – i år lovar vi att stanna längre.
Vad kostar det?
• Gaytrain 1350 kronor.
• Boende, 3 nätter från 1415 kronor per person, del i 4-bädd (men då hamnar man i Tegefjäll!). Centralare kostar från 1625 kronor. I dessa båda alternativ ingår 2-dagars liftkort och dogtag. Detta är de speciella paketen, men det går naturligtvis att hitta andra boendealternativ på egen hand.

http://www.skistar.com/are/gaydays

Källa: Åre Gay Days

Publicerad: 2002-01-01 15:00:00