Valet 2002

Riksdagen kan få en öppet homosexuell dalmas efter nästa års val. Det är 35-årige John Thornander, ledamot i förbundsstyrelsen för RFSL, som placerats på femte plats på folkpartiets riksdagslista för Dalarnas län.
Detta meddelas i ett pressmeddelande från Homosexuella Liberaler.
John Thornander är även första namn på landstingslistan i Borlänge valkrets och står på andra plats på kommunlistan i Borlänge.
– Jag kommer att driva en aktiv personvalskampanj, säger John. Det är många frågor som engagerar mig, inte minst miljöfrågor och regionalpolitik, men jag kommer också att lyfta fram gayfrågornas betydelse även utanför storstäderna.
– Jag tänker slåss för alla homo- och bisexuella masar och kullor, från Säter till Orsa finnmark!

Folkpartiet saknar idag representation för Dalarna i riksdagen, så chanserna är inte de största för att John verkligen väljs in. Men om partiet går fram i valet, regeringen blir borgerlig och Thornander kniper många personvalsröster så är det möjligt att vi får se ännu en öppet homosexuell riksdagsledamot i höst.

John Thornander bor i Borlänge och studerar till civilekonom. Han har arbetat politiskt aktivt som landstingspolitiker i Dalarna och som ordförande i Homosexuella liberaler fram till 2001.

http://www.folkpartiet.se/hl

Källa: Homosexuella Liberaler

Publicerad: 2001-12-29 19:00:00