Semi två av Eurovision Song Contest var långt ifrån lika stark som ettan i tisdags, men ändock full av minnesvärda inslag. Här sammanfattar vi kvällen i tio drag:


1. Rimlig rap?
”Its me Jenny B, what you get is what you see”. Jag skulle döda för att höra vad Nicki Minaj och Cardi B tycker om ”rapen” i San Marinos bidrag.


2. Udda budskap
 ..och medan vi ändå är på San Marino. Udda utvalt budskap mitt under Eurovision.


3. Calm your t**s girl!
Eurovisions Sigrid Bernson. Jäklar vad övertaggad Australiens Jessica Mauboy var.


4. Fredriksdalsteatern nästa!
Moldaviens springa-i-dörrarna-fars var ljuvlig. Björn Ranelids sångarpartner Sara Li var en av kopiorna. Priscilla-musikalens Erik Höiby en annan.


5. Rysk reträtt
Falsksång fick ett nytt ansikte (och det satt längst upp i en vulkan). Ryska Julias toner var surare än filmjölk och landet missade final får första gången.


6. #varebrudarna?
ESC är en genuin snoppfest.


7. Panik i publik
De blonda kvinnorna i publiken som inte fattade att Sloveniens avbrott i låten var fejk (och ja, det var ett riktigt töntigt stunt).


8. Maffigt Melowin!
Ukrainas Melowin körde all in: Kista, skräcklins, vampyr-look och brinnande trappa. Det lönade sig såklart och finalplatsen var gjuten.


9. Komiskt kommentatorskap
”Ungersk hårdrock om döden, ja, vi är långt ifrån Fyra Bugg och en Coca Cola nu” om Ungerns hårdrock, och om Slovenien: ”Hon har studerat flöjt i Geneve, men ärligt talat, vem har inte det?”. Edward af Sillén fortsatte att leverera hysteriskt roliga repliker under sitt kommentatorskap.


10. YES!
…och såklart: Benjamin Ingrosso ställde SKÅP och säkrade Sveriges finalplats.