Stora saker

Det amerikanska gayföretaget BeProud, som säljer och producerar allt från regnbågsflaggor till Gaydockan Billy har retat upp världens största kurirföretag, UPS. En uppsättning dockkläder som tagits fram av BeProud till den gigantbesnoppade dockan liknar UPS-uniformen. Dessutom levereras kläderna tillsammans med ett postpaket. Allt för att bögarna skall kunna drömma om vad UPS-kurirerna kan göra när de levererar sina paket.
UPS anser att ”Billy Parcel Service”-dockan skadar deras anseende. I ett brev daterat i oktober förra året kräver UPS-advokaterna att produktionen av de bruna kläderna upphör och att det som ännu inte sålts förstörs.
I brevet noteras att dockan är anatomiskt korrekt – men på ett ”groteskt sätt”. ”Oberoende av hur underhållande ert företag anser denna speciella docka vara, så skapar produkten en oönskad, opassande och moraliskt stötande koppling till vår klients välkända varumärke”, skriver advokaterna.
I en kommentar säger BeProuds Andy Morgan att tonen i brevet är lite väl tilltagen.
– Advokaten kunde att klargjort sin synpunkt och stannat vid det, men han ansåg det nödvändigt att lägga till sina egna extra små poänger.
– Hur i hela världen kan en man med stor penis skada någons rykte? Det är knappast vårt fel att folket på UPS känner sig otillräckliga jämfört med Billy!
BeProud anser inte att dockans kläder gör intrång på UPS varumärkesskydd.
– Man kan inte göra parodi om man inte har vissa likheter med originalet, menar Andy Morgan. Det är knappast troligt att allmänheten förväxlar dockan med någon officiell UPS-produkt.
Ironiskt nog levereras alla BeProuds produkter, inklusive ”Billy Parcel Service”-dockan via just UPS.

Publicerad: 2002-01-04 12:51:19