Utbildning

I ett uttalande från RFSL Ungdoms informationsansvarige Mikael Björk Blomqvist krävs att Livets Ords Kristna skola stängs.
– En skola som inte kan välkomna homo- och bisexuella elever bör omedelbart stängas, säger han i ett pressmeddelande.
RFSL Ungdom uttalar sig efter att skolan fått hård kritik av Skolverket. I rapporten skriver man:
”På vår fråga till såväl elever som personal om en kristen homosexuell skulle kunna vara elev eller lärare vid skolan (eftersom det enligt den offentliga skolans värdegrund är möjligt) blir svaret nej. ‘Den personen skulle inte slängas ut, men skulle välja att självmant lämna skolan eftersom han/hon inte skulle kunna bli accepterad’ (alltså utstött därför att en sådan läggning inte är förenlig med den bibelsyn som präglar Församlingen Livets Ord och därmed Livets Ords Kristna Skola.)

– Vi är glad att skolverket uppmärksammat frågan, men vi anser att man skulle kunna ha vidtagit starkare åtgärder om grundskola och gymnasieelever hade ingått i den nya diskrimineringslagstiftning som tagits fram för högskolan. Då hade homo- och bisexuella elever på Livets Ords Kristna skola haft ett bättre juridiskt skydd, säger Björk Blomqvist som menar att tendenserna på Livets Ords Kristna skola inte är unik.
– I och med en försämrad sex- och samlevnadsundervisning har knappast klimatet på landets skolor förbättras. En skola, oavsett inriktning, som inte klarar av en elementär värdegrund borde stängas, avslutar Mikael.

Publicerad: 2002-01-19 19:05:52