Grabbar

1 (ny) Olof Mellberg (dyrt fotbollsproffs)
Han är Sveriges svar på David Beckham. Så säg den bög som inte vill vara hans Posh?
Olof är född i Gullspång, och den dagen han väljer att dra sig tillbaka till ett liv på landet flyttar vi gärna med. Om så bara nästgårds. Men det lär dröja. I somras blev han klar för den engelska Premier League-klubben Aston Villa, som fick hosta upp 75 miljoner kronor för köpet. Därmed blev han Sveriges näst dyraste fotbollsspelare, endast överträffad av Zlatan. Väl investerade pengar. Vi ska börja fylla spargrisen redan nu.
Vi älskar Olof för hans sängkammarblick, hans välvårdade yttre, hans pliriga ögon, för att han är en småstadskille, för att han kan vara snygg i skägg och för att han verkar vara så trygg och busigt oskyldig.
Mesta sexfaktor: Vi tror att han kysser lika bra som han spelar. Och med de ögonen, det käkpartiet och den bollkontrollen har vi antagligen helt rätt.

Hej Olof, en enad bögjury har utsett dig till Sveriges sexigaste kille 2002! Grattis!
– Tack tack!
Kändes det oväntat?
– Jo, det får jag säga (skrattar). Det är väl lite svårt att veta hur jag ska ställa mig till det eftersom jag själv är hetero.
Du behöver bara vara glad. Förra året vann Carl-Philip så du är i tjusigt sällskap.
– Ja, det är ju inte ofta man blir omnämnd bland kungligheter och det känns trevligt, även om sammanhanget minst sagt känns annorlunda…
– Jag känner inte Prinsen personligen och vet därför inte vad vi skulle kunna ha gemensamt, men han lär ju vara idrottsintresserad…och straight.

Är du mån om ditt utseende, och i så fall, på vilket sätt?
– Jag tror att bilden av fotbollsspelare överlag har förändrats stort de senaste 10-15 åren. Vi är nog generellt mycket mer medvetna om hur vi ser ut och vad vi tar på oss idag än för några år sedan. I Aston Villa, där jag spelar, lägger nog de flesta killarna i laget ner väldigt mycket pengar på kläder och så vidare. Men smaken kan diskuteras i många fall… (skrattar)
– I landslaget har medvetenheten definitivt också ökat, men vissa bryr nog sig mer än andra och jag kan nog tänka mig att min garderob är förhållandevis stor i sammanhanget.

I juryns motivering till förstaplatsen på listan står det bland annat att du är Sveriges svar på David Beckham, en komplimang va?
– Det måste jag säga. Det är en oerhört duktig fotbollspelare, men jag misstänker att det inte är det ni syftar på. Han är en stor förebild för många både på och utanför planen och förekommer i media och diskussioner i många sammanhang. Det är ingenting jag strävar efter eller avundas, men han klarar det mycket bra och det är beundransvärt.
Du möter ju David och hans Manchester United snart – då kan du väl passa på att berätta för honom vad en svensk gaytidning skrivit?
– Absolut, jag tacklar ner honom och hälsar från bögarna i Sverige.

På vår lista över Sveriges sexigaste killar hittar man även fotbollspelarna Patrik Andersson och Fredrik Ljungberg, kommentar?
– Verkligen sexiga grabbar….. (skrattar). Nej, det är ganska svårt att ha en kommentar i sammanhanget, och jag antar att du inte vill höra hur bra fotbollsspelare de är… Men de har sköna stilar båda två, dock väldigt olika varandra.
Har du någon relation till gayvärlden över huvudtaget?
– Nej, jag är homofob, men äger en George Michael-skiva som jag bara tar i med tång. Skämt åsido tror jag inte att jag känner någon gay överhuvudtaget, men rent statistiskt borde det väl finnas någon i min bekantskapskrets. Jag tror att man som landsortsbarn inte kommer i kontakt med gayvärlden på samma sätt, men det kan också bero på att det inte var lika accepterat att vara gay då som det är idag. Det var inte lika många som vågade vara öppna med det.

Du spelar i Aston Villa (Birmingham) sedan i höstas, hur trivs du?
– Mycket bra. Det är ingen tvekan om att England är annorlunda mot Sverige, och framförallt mot Spanien, där jag spelade förut, men fotbollen och stämningen i omklädningsrummet är ungefär lika vart man än kommer. Och fotbollen har fungerat bra än så länge. Det är dock alltid svårt att ställa om rent socialt den första tiden, och jag tror att det engelska samhället är svårt att smälta in i snabbt. Men överlag trivs jag bra.

I sommar är det VM i fotboll, hur går det för Sverige?
– Det ser bra ut tycker jag. Det är alltid små marginaler i ett stort mästerskap och därför måste allt falla på plats för en liten nation som Sverige.
Vi lovar att hålla tummarna för er.
– Tack, det var snällt!

OCH YTTERLIGARE NITTON SEXIGA KILLAR:



2 (ny) Patrik Andersson, fotbollsspelare
Under 2001 vann Patrik Guldbollen för andra gången – första gången var 1995. Pappa Roy vann den 1977. Nu fattas bara likaledes fotbollsspelande lillebrorsan Daniel. Men Patrik har vunnit det största – oss.
Mesta sexfaktor: Jajamensan – det är fotbollsspelarnas år i år, och det finns få som klär så bra i kostym som Patrik.

3 (1) Carl Philip Bernadotte, prins
Carl Philip har varit som en levande Billy-docka i år: uppklädd i kamouflagekläder, sjömanskostym, amerikansk fotbolls-mundering… Halkar ner enbart pga fler sportintresserade i juryn. För bög-Sverige i tiden!
Mesta sexfaktor: “Bernadotte” skulle onekligen se snyggt ut bredvid vårt eget efternamn på dörren.

4 (2) Thomas Bodström justitieminister
Kämpar för att de som varit stygga mot sexuellt avvikande varelser som vi ska kunna fällas för hets mot folkgrupp. Tveklöst Sveriges sexigaste minister. Vi skulle inte sparka honom ur sängen ens om han åt knäckebröd i den.
Mesta sexfaktor: Kallas för “regeringens Ken-docka”, något som han tycks ta med ro. Politik är plötsligt ohyggligt mycket mer spännande.

5 (ny) Olle Palmlöf, busringare och panelhöna
Ställer till förtret för kändisar – och det är inte bara Dr Alban – i P3’s “Pippirull”. Lagom avmätt i panelen i ZTV-programmet “Ventil”. Olle är allt annat än en klämkäck solstråle, men stöddighet kan vara sexigt.
Mesta sexfaktor: Olle är som den störiga killen i högstadieklassen, som var vikariernas mardröm och vår hemliga önskedröm.

6 (ny) Niklas Lidström, hockeyspelare
Avesta-killen och stjärnbacken som är inne på sin åttonde säsong med Detroit Red Wings. Snygg på ett sätt som påminner om Patrick Swayze, och vem minns inte hans insats i klassiska hockeyfilmen Youngblood?
Mesta sexfaktor: Hockey-världens mest kysstäcka läppar… och åh, en årsinkomst på 16 miljoner kronor.

7 (ny) Ola Wenström, programledare
Fotbolls-orakel i TV4’s “Tipslördag”. Sticker ut ur den grå gubbmaffian med ett leende som kan blända en blind. Vi skulle kunna tillbringa veckor i sträck framför Eurosport, om bara Ola satt bredvid.
Mesta sexfaktor: Ser ut som en svärmorsdröm, och vi lever för att göra våra mammor glada.

8 (ny) Ara Abrahamian, brottare
Den här armeniska munsbiten blev svensk medborgare 1999 och kammade nyligen hem VM-guldet i brottning åt oss. Vi hoppas att hans karriär håller länge, så att vi kan fortsätta sitta som klistrade framför teven.
Mesta sexfaktor: Hur kan det vara annat än sexigt att vara bäst i världen på att kräla runt på golvet med karlar i trikåer?

9 (ny) Håkan Hellström, popstar
En späd poppojke med fantastiska sångtexter, ett charmigt leende och sunda åsikter. Sjömanskostymen hängde med i år också – det tackar vi för! Allsången på Skansen värmde våra hjärtan – inte ett säte var torrt.
Mesta sexfaktor: Säger i QX juli 2001 att han nobbar 9 killar av 10 och vi vill gärna vara den tionde.

10 (ny) Hans Fahlén, programledare
Var ganska färglös i “Farmen”, men som “När & Fjärrans” resereporter värmer han mer än sandstränderna han besöker. Före detta landslagsåkare i puckelpist. Ökänd för sina galna upptåg under partyrundor.
Mesta sexfaktor: Hasse Fahlén har antagligen TV-branschens snällaste ögon, och hans röst ligger inte långt efter Bengt Magnussons.

11 (ny) Magnus Sveningsson, popstar
Så var det dags för ännu en Cardigans-medlem att göra solodebut. Och än en gång är det ett lysande alster. Ligger just nu rykande färskt på skivhyllorna under artistnamnet “Righteous boy”. Musik att bli kär till, och i.
Mesta sexfaktor: En storväxt smålänning med talang för att skriva vemodiga texter kan aldrig vara fel.

12 (ny) Mikael Persbrandt, skådespelare
Inte särskilt bildskön, men med den utstrålningen skulle han kunna se ut som Peter Harrysson och ändå vara lika sexig. Hmmm, nästan i alla fall. I sista Beck-filmen slår han hur som helst alla sina tidigare sexighetrekord.
Mesta sexfaktor: Vi har svårt att tänka oss Persbrandt som velig och tafatt i sängen – snarare tror vi på alla motsatser man kan tänka sig.

13 (3) Fredrik Ljungberg, fotbollsspelare
Och så gnäller straighta tjejer om att alla snygga killar är bögar. Var kom den “sanningen” ifrån undrar vi? När überperfekta heterovarelser som Fredrik Ljungberg finns? Orättvist är vad det är. Synd på så rara ärter.
Mesta sexfaktor: Är så snygg att han aldrig skulle få skit för att han slängde sina svettiga träningskläder på vårt sovrumsgolv.

14 (ny) Andreas Lundstedt sångare
Har under året haft stora framgångar med Alcazar. Kom äntligen ut ur garderoben. Blir bara snyggare och snyggare med åren. Ser ut att lukta gott på morgnarna. Vi borde hata honom, men vi älskar honom.
Mesta sexfaktor: Med dansbands-älvan Magnus Carlsson till pojkvän är det bara att glömma, men vi vill också gifta oss med Andreas.

15 (ny) Michael Nyqvist skådespelare
Mikael Nyqvist är tillsammans med Micke Persbrandt landets kanske manligaste skådis – och båda har dansat balett i sin ungdom. I år såg vi honom i “Hans och Hennes”, “Hem ljuva hem” och “Bekännelsen”.
Mesta sexfaktor: Är som allra sexigast när han får spela bad guy – men läkarrocken i “Hans och Hennes” var inte fel den heller.

16 (ny) Jacob Ericksson skådespelare
Hoppade av uppföljaren till “Tsatsiki, morsan och polisen”. Å andra sidan kan man se ettan hur många gånger som helst på video. Jacob var också det enda sevärda i vårens hemska SVT-program “Parasit-TV”.
Mesta sexfaktor: Om män kan vara “söta” är Jacob det – hans roller som tafatta, snälla killar väcker våra moderskänslor.

17 (ny) David Lindh rockstar
När bandet Yvonne haft en spelning brukar en svans av hoppfulla flickor följa David vart han än går. En och annan poppojke brukar sälla sig till skaran. David har mer karisma än de flesta musiker i Sverige.
Mesta sexfaktor: När han rakar håret i Grammis-nominerade videon “Bad dream” och tittar på oss med Den Där Blicken.

18 (ny) Benny Viberg, vinnare i “Farmen”
Den väderbitna gotlänningen kammade hem segern i “Farmen”. En manlig snickare i snickarbyxor som med fast hand spikade samman hönshus, skyfflade gödsel och nackade höns utan att blinka.
Mesta sexfaktor: De där snickarbyxorna blev inte mindre härliga när det visade sig att Benny tycker att kallingar är överflödiga.

19 (ny) Hero, gladiator
Blodet flöt när Hero skadades under en Gladiator-kamp och alla bögar ville vara Florence Nightingale. Hero är den snyggaste gladiatorn. Har “Må bäste man vinna” som motto, men menar alltid sig själv.
Mesta sexfaktor: Kämparglöd och 100 kilo rena muskler i ett par blanka guldshorts som skulle få Kylie att bli grön av avund.

20 (ny) Kristoffer Lundström programledare
När herr Lundström guidar oss genom SVT’s kulturnyheter lyssnar vi. Och framför allt tittar vi. Även om det handlar om nån gudförgäten sparsmakad balett från Polen. Manlig, mild, mysig.
Mesta sexfaktor: Vi gissar att Kristoffer är bra på att sitta i soffan och föra långa intressanta konversationer över en flaska rödvin.

http://www.qx.se/info

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2002-01-23 09:00:00