Nya QX

Det var därför tidningen QX tog saken i egna händer och träffade Jocke Åhlund för en intervju.
Och när fotografen Peter Knutson fick Jocke att spexa framför kameran, var det inte svårt att övertala honom att sätta en senapsgul snusnäsduk i vänster ficka.
En läderbögig kod för att vara stor mellan benen.

– Vi är ju värsta svennebandet nu! Man tittar på Bingolotto och lyssnar på Teddybears liksom, konstaterar Jocke självironiskt i intervjun med Anders Öhrman

I intervjun får vi tyvärr veta att Jocke är dunderstraight. Nå, förutom långköraren med Christian Falk då förstås…. Och att han som alla andra i tonåren, var totalt besatt av sex, och funderade var han egentligen stod.
Men idag är han en god tvåbarnsfar och klar över sin heterosexualitet.

Han lider inte av minsta homofobi, men…
– Jag tycker att det är råkul att skämta om homos! Det tycker jag verkligen, skrattar Jocke. På Teddybears hemsida är det en bild på oss när vi står och gör tåget och sätter på varandra.

Men visst har han en och annna fördom.
– Att det blir så sexfixerat, säger han om bögar. Man är ju snubbe liksom, tjejer är inte likadana. De håller igen mycket mer. När det är två snubbar i ett förhållande där båda är lika sexfixerade borde det ju bli mer liksom…

Sötast av allt är när han inte fattat att homosexuella inte får adoptera barn. Och blir helt förvånad! Och när han berättar att maninte kan unisexuppfostra barnen, men om sonen en dag skulle önska sig en docka och vilja ha flätor i håret så skulle han naturligtvis uppmuntra det.
– Man måste ju bejaka det som är han liksom, säger han till QX.

Hylla Jocke och Teddybears på Stockholm Pride, efter paraden lördag den 5 augusti i Pride Park! Klicka på länken för att se var du hittar tidningen QX.

http://www.qx.se/info/qx.php

Publicerad: 2000-07-27 00:00:00