Internet-Community

Natten till onsdag lade QX.se ut sin nya design och communitydelen Qruiser öppnade med ingång från QX.se och Corky.nu.
Reaktionerna lät knappast vänta på sig: Bara första dygnen har nära 300 nya blivit medlemmar på Qruiser och fått sin egen hemsida.
– Vi är överväldigade över alla kommentarer och tips och idéer om Qruiser, säger Micke Moggia på Existens, som tagit fram nya Qruiser. Vi lyssnar, tar till oss och åtgärdar efter de reaktioner vi får. Vi ser våra besökare som viktigast.
– Det har varit några buggar nu första dagarna och vi ber om ursäkt för det strul som uppstått, men vi jagar dem, säger han vidare. Och när allt är klart så fortsätter vi utvecklingen, jag har redan en lång lista på nya idéer och funktioner.
– Och självklart vill vi fortsatt få synpunkter på Qruiser. Maila Webmaster att QX.se.
Norska gaysajten Gaysir uppmärksammade igår Qruiser och vips blev en lång rad norrmän medlemmar.
– Kul att vi fått så bra reaktioner, säger Jon Voss på QX Förlag. Vårt långsiktiga mål är självklart att göra en så bra community-sajt att vi blir störst i Sverige, men vårt främsta motiv till förändringen är att vi tycker det är kul att göra det bästa vi kan.
QX.se är en av de starkaste på nyheter och guide men har varit småsyskon på gay community-delen.
– Som lillasyskon tror vi på strategin att hela tiden vara bäst, fortsätta att utvecklas och inte minst att lyssna på medlemmarna, säger Voss.
De som blir medlemmar på Qruiser får en egen hemsida. Där kan man lägga upp bild och text på sig själv. Dessutom kan man lägga upp 20 egna bilder, och filmer på totalt 10 megabyte. En dagbok och en gästbok som man själv redigerar finns kopplad till sidan. Matchningsfunktionen finns kvar, där man kan hitta perfekta kompisen eller partnern, den avancerade sökningen gör att man kan söka på alla detaljer bland medlemmarna. Och via ”satellit” kan man i ett PoUp-fönster hålla kolla på medlemmar och favoriter även om man surfar runt på andra sajter.

http://www.qx.se/qruiser

Publicerad: 2002-02-08 17:38:50