Under hösten har hon kommit med både bra och dåliga nyheter till deltagarna i Love Island Sverige. Malin Stenbäck leder TV4 Plays succéserie med den äran, och inför finalen var vi tvungna att ta pulsen på Ma-ma-ma-Malin (som speakerrösten skulle ha sagt).

Har din roll förändrats alltmedan säsongen gått?
– Nej, den har varit ganska tydlig. Jag har levererat bra och mindre bra nyheter till deltagarna. Men jag har ju mitt jobb på Mix Megapol i veckorna så jag är bara där på helgerna. Så om det blir en parindelning i veckan så kan jag inte vara med. Nu åker jag ner för att vara där ett par dagar fram till finalen.

Ja, det är final i helgen. Vad händer nu?
– Tittarna ska få säga sitt om kärleksparen som är kvar. Vi kommer att tappa par efter par fram till att vi har det ultimata kärleksparet på lördag.

Vad har överraskat dig under säsongen?
– Att vi fått så många par som verkligen blivit kära. Det var ju målsättningen men det kan man inte styra. Det är fantastiskt kul. Sen är jag faktiskt överraskad att Johan lyckades charma Sandra till slut. Och att min högsta önskan slog in, att Victoria hittade kärleken till slut!

Till skillnad från Paradise Hotel så är Love Island väldigt direkt, hur lång efter händelserna ligger tv-tittarna?
– Det som hände igår och till viss del idag på morgonen är det tittarna ser i kväll. Det är lite som Big Brother, och det är enormt färskt.

Hur har responsen på programmet varit?
– Bra, tycker jag. I början tänkte många att det var ett nytt Paradise Hotel men det har ju ändrats. Det är kul att tittarna förstått att det verkligen handlar om kärlek och känslor, och inte paktande och intriger. Tittarna, och jag, älskar de här människorna som är med. Man märker också att ”sköna” personer som lätt blir favoriter i andra program inte alls är gjutna i den här programformen. Jag tror många tyckte Marcus var en superskön kille men när det gällde att hitta kärlek var det inte givet att han skulle vara kvar. Nu har han ju fått en andra chans och han verkar ta den.

Vem har gjort den största resan längs seriens gång?
– Victoria har verkligen blommat ut. Hon är en fantastisk människa och det är så kul att vi nu får se henne bli kär för allra första gången.

Vem pratar folk om när de kommer fram och snackar Love Island Sverige med dig?
– De skrattar åt Marcus, känner med Victoria och så är Sandra den stora vattendelaren.

Skulle du kunna tänka dig ett Love Island med gays?
– Jamen absolut. Bara det är en blandning av lesbiska och bögar samtidigt. Det behövs i huset för balansen. Så länge vi får se äkta känslor.

Och så frågan jag ställt mig hela säsongen: Hur kan Mathias tatueringar vara så skarpa?
– Haha, jag såg det. Men han har ju huden från himlen, så len. Det kanske är den ultimata tatueringshuden?

Råkat ut för dödsgetingarna, som ju stuckit flera av deltagarna i programmet?
– Ja, jag har fått ett getingstick. Det är fasligt många getingar nere på Korfu, men det kanske har att göra med att det varit en kanonsommar.

Kommer Marcus att ha lärt sig hur man öppnar en vinflaska innan säsongen är slut?
– Man hade hoppats att han lärt sig det nu när han kom tillbaka. Så jag är tveksam.

Blir det en till säsong?
– Jag hoppas det, jag håller verkligen tummarna för det.