Rapport från San Francisco

Vad göra man när hiv är på väg upp här i San Francisco och när det för en ”bachelor” som jag inte längre är värt att jaga sex som en galning? Varför inte ta itu med böcker, musik, konst och datorer!?

Dessutom har man ju alltid chatta på QX.se och förutom det att man tränar makinskrivning är ju fantasin en stor tillgång!
Här kommer några tips om bra böcker som ni förhoppningsvis hittar genom alibris
Ifall ni gillar fantasier om militärer, sjömän och drömmar om maskulina karlar, så måste ni läsa Steven Zeeland,



Han är den största kännaren på detta område. Han har intervjuat, studerat och till och med bosatt sig i städer som är kända för sina militärer – San Diego och Seattle på västkusten.
Fyra böcker har han hunnit med att skriva på temat. Och som titlarna antyder består dessa böcker av intervjuer Zeeland gjort med militärer; ”Military trade” 1999, ”Sailors and sexual identity” 1995, ”Barrack buddies and soldier lovers” 1993, ”The masculine marine” 1990. Alla beskriver verkliga berättelser om att komma ut, hur man anpassar sig och hur man hittar sex.
Man kan beställa dem genom HarworthPress e mail:
The HaworthPress inc. 10 Alice str. Binghamton, NY 13904-1580

Den australiska magnifika foto-konsttidningen Blue har bilder av flera fotografer som bor här i San Francisco. Vår stads egen korrespondent för BLUE är fotografen Conrad Hechter. I det senaste numret #26, finns bland annat sju sidor med mina bilder med. Bara just därför ska du inte missa att skaffa tidningen BLUE. Den säljs i svenska presscentra (men kostar en förmögenhet) eller så mailar du BLUE för detaljer om en prenumeration.



(©Copyright 2000 Arena Editions from Bruce Weber: The Chop Suey Club. All Rights Reserved.)

Har just varit på Bookparty hos Rizzoli – nya böcker av David Leddick är på väg: en om 50-tals fotografen George Platt Lynes. Det är andra volymen om fotografen och den har fått namnet ”Naked man too – liberating the male nude 1950-2000” by David Leddick, Universe Publishing-Us$35.00
Första boken heter ”Naked men – pioneering male nudes 1935-1955”. Det som gör dessa böcker intressanta i floran av utgåvor med bilder på nakna män, är att David har besökt modellerna som är avfotograferade. Vi får veta hur de ser ut idag och vad de sysslar med. Det blir mycket mer intressant än att bara se en bild på ett vackert bröst, stjärt eller kuk… Naturligtvis har många modeller försvunnit på grund av aids. I mitt eget arbete har jag sett att jag förlorat 90 modeller i sjukdomen!

En helt ny bok är ”Male of the species, four decades of photography by Arthur Tress” från Foto Factory Press, redigerad av David Sprigle – Det här är en fantastisk samling av Arthur Tress otroliga bilder. Han är en riktig artist med sin kamera. Arthur Tress bodde i Sverige 1967-68 och arbetade för Stockholms Etnografiska Museum.

Jag mötte Arthur Tress 1979 in NY, då jag flyttat från Stockholm till USA -och vi har sedan dess behållit kontakt- Arthur Tress bor numera också i Kalifornien, dit min van Bobo säger att alla dårskallar hamnar!

Ett annat mästerverk är Bruce Webers ”The Chop Suey Club” (Arena editions) en fantastisk fotobarättelse om en ung amerikanare som Bruce mötte nar han var 19 och fotograferade av likt en Musa i 3 år- man tappar helt enkelt andan inför dessa bilder!!!



Bruce of Los Angeles var en av de första fotograferna som tog bilder av nakna män här i USA under 50 talet. I filmen ”Beefcake”, som visats på gayfilmfestivaler i Sverige, berättas om hans liv i LA. I Robert Mainardimens utmärkta bok ”The Naked Heartland- Bruce of Los Angeles”, (Janssen Verlag) berättar om hans utveckling innan LA-tiden i hans hemstat Nebraska.

Om ni gillar yngre män skall ni kolla in fotografen Biron som liksom Steven Underhill, Tom Bianchi, Conrad Hechter och jag själv bor i San Francisco. Besök hemsidan photos-biron

Och medan ni letar på nätet efter alla dessa sköna böcker lyssnar jag på Macy Gray… och Debussy, La Mer (London Digital) med Dutoit Montreal orchestre
Have a happy day!

Publicerad: 2000-07-27 21:00:00