Den före detta skolfröken Adeva eggade upp stämningen och likt en predikant fick hon publiken att sjunga med och älska sina medmänniskor. Som många andra har hon en grund i gospelmusiken. Souldisco-divan överraskade roade och tog till slut av sig de högklackade skorna för att orka ännu mera.
Stämningen var på topp från början till slut och flera i publiken välkomnades upp för att sjunga eller dansa tillsammans med denna underbara kvinna.

Musiken är stark och med tydliga budskap, ett sångregister som Adeva har får ens inre att skälva och ger texterna en djupare innebörd.
”We are family and you are my sisters and brothers” messade hon ut.
Avslutningsvis sjöng hon en tack sång till Lydmars musikansvarig Ingmari Pagenkemper som blev så rörd att hon fick hålla tillbaka tårarna.
– Jag har verkligen försökt att få hit Adeva och här är hon igen.
Adeva tackade också hela personalen på Lydmar Hotel, publiken och musikern i bandet Marmelade, med orden ”I Thank You”.



Adeva gjorde sig känd för en cover på Respect. Under slutet av 80 talet och början av 90 talet släppte hon flera skivor med house soul influerat
material. Några skivor som ligger i samlingar är Adeva (Capitol, 1989), Love Or Lust (Capitol, 1991) och Welcome To The Real World (Virgin, 1995).

http://www.allthingsdeep.com/dge/adeva.htm

Publicerad: 2002-02-17 12:59:30