Valet 2002

Det finns två huvudanledningar till varför jag är engagerad i Moderata Samlingspartiet.
Den första är att de moderata värderingarna stämmer bäst överens med vad jag tycker och tror på. Jag tror nämligen att var och en vill skapa sitt eget liv, bygga sin egen tillvaro efter sina idéer, drömmar och förmåga.
Jag tror på individen som just individ. Han/hon vill ingå i de gemenskaper som han/hon själv väljer. Till skillnad mot socialistiska och kommunistiska idéer är det frihetens och individens ideologi.
Det andra är att jag tycker att politik är roligt och intressant, och att jag vill ha en förändring.
Du känner antagligen igen personen som kan allt, vet allt om allt, har lösningen på alla problem. I alla sammanhang talar han/hon om vad han/hon tycker och fnyser högdraget åt alla andras förslag.
Men är de engagerade någonstans för att verkligen genomföra sina eminenta idéer? Är han/hon med i någon klubb/förening/organisation? Nope. De bara tycker/klagar/gnisslar så fort tillfälle ges.
Visst – i ett politiskt parti tar det ganska lång tid innan det blir resultat. Men när resultatet kommer är det också väl förankrat och det är bestående.

Att vara homosexuell i Moderata Samlingspartiet är inga problem, om nu någon trodde det. Moderata Samlingspartiet är inget homofientligt parti utan inställningen har tidigare varit att ”pratar vi inte om homofrågor så finns de inte”. MUF har länge slagits för oss, och det har lagts motioner i riksdagen utan att väcka någon större uppmärksamhet.

För några år sedan började vi homosexuella moderater och våra vänner prata homofrågor. På kort tid har det hänt mycket här i Stockholm.
För tre år sedan ansåg partiet det för känsligt att jag hade en moderatmärkt jacka i Pride Park.
För två år sedan lade jag en motion angående huruvida homosexuella är välkomna i partiet eller inte till Stockholmsförbundets stämma. Motionen
gick igenom och det var då jag upptäckte hur mycket stöd vi homosexuella verkligen har i partiet.

Förra sommaren deltog Moderata Samlingspartiet för första gång med tält och ett antal politiker under hela veckan. Nätverket HOBIM (Homo- och Bisexuella I Moderaterna) finns, och nyligen
återstartade Gaymoderaterna sin verksamhet.
Det är lätt att tro att det handlar om populism bara för att få våra röster. Jag är övertygad om att det inte är så. Partiet har verkligen vaknat upp.

Nu tar vi nästa steg i och med att jag är en av få öppet homosexuella gräsrotspolitiker som kandiderar till en fullmäktigeplats. Eftersom alla moderata medlemmar i Stockholm kryssar de kandidater de vill se i Stadshuset behöver jag alla kryss jag kan få. Konkurrensen är stenhård.
Det är en spännande tid som väntar…

http://www.geocities.com/moderathogalid

Källa: Moderaterna i Högalid

Publicerad: 2002-03-11 15:07:43