Mode

Abercrombie & Fitch ger ut fyra kataloger per år. Och varje år är hysterin efter dessa kataloger enorm. Folk köar i timmar i USA för att komma över ett ex av modekatalogen som kostar 6 dollar. Och åldersgränsen för att få köpa den är 18 år!
Förutom en himlans massa foton på killar och tjejer (som hånglar, åker tåg, spelar fotboll, festar, spelar i orkestrar, spelar tennis, är på picknick och ja, är så där härligt omedvetet fräscha var de än befinner sig och vad de än tar sig för) så innehåller katalogen en hel del intervjuer med kända och okända, bok- och musikrecensioner, läsarbrev och en massa bilder på vårens kläder som går att beställa på nätet.



Abercrombie har tidigare haft en tydlig flört med sina gayköpare, men på senare år har flörtandet blivit svalare i takt med att Abercrombie blivit allt populärare. I USA finns närmare 300 Abercrombie-butiker men endast en av dem i New York. Och till butiken på södra Manhattan på South Port, Seaport vallfärdar gayturisterna när de kommer till New York. Då andra turister spenderar dagen på Frihetsgudinnan och i Empire State Building väljer gayturisterna att ägna några timmar åt shopping i Abercrombie-butiken.
Än så länge finns inte Abercrombie & Fitch i Europa, men det ryktas om att förhandlingar pågår med entreprenörer i exempelvis London och Paris. Tills dess är det bara att åka till New York någon gång om året eller att ge sig ut på nätet och shoppa loss på Abercrombies mastiga hemsida.



Publicerad: 2002-03-12 12:41:18