Lesbisk media

Nya Corky är det fjärde numret av nordens enda lesbiska tidning. På 80-talet fanns politiska tidningar som Stina Line och Lila Perspektiv.
Men Corky är den första livsstilstidningen för lesbiska, och just nu den enda som finns i hela Norden.

I nya numret kan du läsa Petra Östergrens artikel om diletton, det som utnämns till ”en kvinnas välbehag”. Och diletto betyder alltså detsamma som dildo!
Vi får läsa om den holländska konstnären Marge Geerlinks och vi får veta hur man knullar bäst i högklackat i en artikel om lesbisk porrfilm.

Karin Boyes diktande skriver Lisa Hasselberg om och i Pride-specialen finns allt det som en flata behöver veta för att få en kul vecka!

Sedvanligt – ja så får man nog säga nu när tidningen kommit ut med sitt fjärde nummer – så finns det en hel drös recensioner av film, musik och böcker

Sinéad O’Connor hyllas – ni vet den sköna sångerskan som kom ut – eller gjorde hon nu det? Och så är det då USA-special, där Ulrika Dahl och ”stilkontrollant” Susanne Mobacker skriver om San Francisco, medan Sophie Mörner hyllar New York.

Sångerskan Anna Järvinen intervjuas och den fantastiska filmen ”Flicka och Hyacinter” av Hasse Ekman omskrivs. Filmen är den första i Sverige med lesbiskt tema. Den måste ses, så håll ögonen öppna när du läser Cinemateket Filmklubbens program framöver.

Besök CorkyNets hemsida och beställ en prenumeration eller jaga tidningen på Press Stop-butikerna eller Rosa Rummet. Även vissa RFSL-avdelningar säljer Corky. Naturligtvis kan du även möta kvinnorna bakom tidningen i Pride Park nästa vecka och se dem i paraden.

http://www.corky.nu

Källa: Corky

Publicerad: 2000-07-28 20:00:00