Det är tydligen här ni ska kolla in om ni vill veta hur det går i Melodifestivalen 2019. QX Schlagerprofiler satte plats 1-7 i deltävlingen ett under vår tippning igår och det känns mäktigt då deltävlingens utgång inte var superenkel att sia om.

Men, fasiken vilken start av Melodifestivalen 2019!
Programmet var kul, aktuellt, rappt och smart. De fyra programledarna hade oss i sin hand redan från öppningsnumret, och ledde oss tryggt genom de nittio minutrarna. Sarah, Eric, Kodjo och Marika visade sig vara en otroligt samspelt kvartett som funkade i olika konstellationer, precis som vi kommer att få se dem under resterande turnén. Fem QX får de i alla fall av undertecknad redan nu.

Två finalister fick vi under kvällen.
Wiktoria. Alltså, vilken magiskt insats hon bjöd på medan vattnet strilade över henne. Att hon är en grym sångerska visste vi, men så här stark? Magi. Det blev en supersnygg finalplats för Not With Me. Hur den står sig i konkurrensen i Friends lär visa sig, men fan vad hon säljer sin låt! Det var internationell klass på hennes sorgliga regndans.

När veckan startade var Mohombi inte den troligaste finalkandidaten, men han har under veckan seglat upp som en favorit. Och med två vunna publikundersökningar under bältet kammade han hem den andra finalplatsen. Hans Hello är otroligt effektiv och sätter sig direkt. Den kommer garanterat att bli en av de absolut största hitsen från årets Mello känns det som. Mohombi har rönt enorma framgångar utomlands men hållit låg profil på hemmaplan. Och det var nog en av anledningarna till framgången ikväll, folk gillar att upptäcka ”nya” namn.
Ja, plus att hans Heroes-blingade nummer var väldigt effektivt.

Jag tycker nog att Anna Bergendahls Ashes To Ashes var betydligt mer värd en finalplats, men det är ju helt okej med Andra Chansen också. Den borde med lätthet ta sig därifrån för det är en riktigt bra låt. Anna levererade också ett varmt framträdande under kvällen. Låten ÄR en väldigt snygg poplåt som förtjänar att placera sig nånstans i toppen under finalen i mars.

Till AC gick även Nano. Det hade vi inte trott när veckan startade, men det är ingen munter sak och tonerna satt inte riktigt som de skulle ikväll. Blir spännande hur den står sig i AC för den forna finalisten.

Femma blev oj-oj-oj-refrängen Mina Bränder. Föll antagligen på två saker: Främst på starkt motstånd. för det ÄR ett starkt år och de fyra före Mina Bränder är riktigt starka låtar. Och man kan inte göra en Samir & Victor-låt utan Samir och Victor…

Arja Saijonmaa kramade allt ur sin schlager Mina Fyra Årstider och iklädd i en vit klänning gav hon allt. Tyvärr räckte det inte utan det blev en sjundeplats ändå. Men både den och tjejgruppen High15:s sjätteplats var väntade.
Och Arja är i alla fall allt en schlagerdiva de luxe!

Men vilken start!
Nästa vecka åker vi till Malmö och det blir lika starkt då…