Musik

[rating value=”4″]

Men till skilllnad från sina efterföljare så har Motörhead alltid haft ena foten i bluesmusiken och satsat mycket på melodier.

Motörhead bildades 1975 och fick nästan från start en uppsättning som blivit klassisk och som bestod av Lemmy på bas, Phil ”Philthy Animal” Taylor på trummor och Eddie ”Fast Eddie” Clark på gitarr. Första LP:n släpptes 1977 och hette kort och gott Motörhead, men det var först efter de bytt skivbolag till Bronze som det stora genombrottet kom. Inget band hade tidigare låtit som Motörhead gjorde och skivorna räknas idag som klassiker, särskilt Ace Of Spades som kom 1980 och liveskivan som kom året efter: No Sleep Til Hammersmith som för övrigt räknas som en av världens bästa liveskivor.

Efter det följde några år med medlemsbyten där man bl.a. under en tid hade dubbla gitarrister. För några år sedan blev man en trio bestående av Lemmy på bas och sång, Phil Campbell på gitarr och svensken Mikkey Dee på trummor.

Under åren har Lemmy också jobbat med diverse soloprojekt. T.ex. så spelade han med Wendy O’Williams från gruppen Plasmatics in Tammy Wynettes gamla slagdänga Stand By Your Man, och för några år sedan gjorde man också en ny version av sin egna låt Born To Raise Hell som man spelade in med Ice T för filmen Airheads.

Kvalitén på skivorna har sedan Ace Of Spades varit skiftande, mycket på grund av skivbolagsbyten. Trots det så har man i princip gett ut en skiva om året. Något som dock inte har ändrats är deras sound som fortfarande är rå brutal rock med tyngd som ska spelas högt. Senaste albumet Hammered är inget undantag.

Redan på första spåret startar manglet, och man visar på skivans 10 spår kanske inte upp så stor variation i soundet, men varför ska man ändra ett sound som har funkat i snart 30 år? Detta en skiva som visar att Motörhead är på väg tillbaks till den gamla goda formen.

Motörhead har för övrigt alltid stavat sitt namn med ett ö enkom för att det ser roligt ut… Tillhör du den lilla skaran människor som gillar rå rockmusik och inte har hört Motörhead tidigare så är den här skiva en bra start! Så plattan får utan tvekan 4 QX!!

Skivbolagslänk www.spv.de

http://tracker.tradedoubler.com/pan/TrackerServlet?p=46&a=24720&g=0&url=http://www.cdon.com/main.phtml?prod=135695&nav=2&navroot=1&cat=music

Källa: Köp skivan

Publicerad: 2002-04-08 12:00:00