Kärlekslandet

– Det bästa Kärlekslandet sedan vi öppnade för sju år sedan, säger Henrik Hammar, en av serveringscheferna, som också vill passa på att berömma personalen och alla besökare.

Vinnaren i årets Vildmanstävling som avgjordes på lördag var Per-Erik Sortti, dramapedagog i Gävle, med ursprunget i Piteå.

Han sjöng Barbados schlagerlåt ”Se mig” så att hela publiken hamnade i extas. Vinsten blev en weekend på Sånninggården hos Bjarne Rönnskog.

– Publiken var underbar och mina medtävlande var svåra att bräcka, säger Per-Erik Sortti.

Övriga Vildmän var i år ”Näcken” från Kiruna, före detta politiker, som efter att ha sålt myggolja på festivalen iförd endast endast en björkruska, lät auktionera ut sina blad till publiken, och John Pasanen från Boden, som hoppade omkring som apa till en melodi från Djungelboken, framförd av David ”Merrymakers” Myhr och Olle ”Beaver” Andersson.

– Stämningen har varit på topp och det har varit mycket folk alla kvällar, mer än någonsin på Kärlekslandet. Det är svårt att förklara, man måste uppleva det själv, säger Per Bergman i personalen.

– Det här slår Pride tio gånger om, tyckte ”Malin”, en tillrest dragqueen som trivdes på Kärlekslandet.

– Jag fick dricks i mina kalsonger, det var något nytt. Beaver, vårt husband, var också underbara och fick publiken att dansa och headbanga, säger Mathias Evanne. en av de 30-tal som arbetade i Kärlekslandet.

Publicerad: 2000-07-30 13:10:03